Prevent: jouw betrouwbare partner in preventie en welzijn op het werk

Een ervaren team met ruime inhoudelijke, methodologische en communicatieve expertise
Degelijke wetenschappelijke onderbouw met sterke praktische relevantie
Planmatige aanpak gericht op duurzame resultaten en versterking van de zelfredzaamheid van de organisatie

Prevent nv beschikt over een ruime ervaring en expertise in de ondersteuning van bedrijven, organisaties en overheden die werk willen maken van de verbetering van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Al sinds 1997 verzamelt, verwerkt en verspreidt Prevent informatie over welzijn op het werk door middel van tijdschriften, nieuwsbrieven en online databanken, is het actief als opleider van onder andere preventieadviseurs, milieu- en veiligheidscoördinatoren en vertrouwenspersonen, en ontwikkelt het trajecten die specifiek afgestemd zijn op de behoeften van zijn klanten. 

Onze expertise

Preventiecultuur verwijst naar de gedeelde waarden, overtuigingen en gewoonten binnen een organisatie. Door het versterken van de preventiecultuur kan een organisatie welzijn op het werk duurzaam verbeteren.
Ergonomie streeft ernaar het werk aan te passen aan de mens en zo te zorgen voor meer welzijn en efficiëntie.
Werk kan gepaard gaan met psychosociale risico's en leiden tot gevolgen zoals stress, burn-out, pesterijen en alcohol- en drugsmisbruik met vaak frequent of langdurig ziekteverzuim.

Het planmatig aanpakken van veiligheid en gezondheid op het werk is een efficiënte manier om ongevallen en gezondsheidsproblemen terug te dringen. Het opzetten van zorgsystemen, zoals ISO 45001, maakt een systematisch, dynamisch risicobeheer mogelijk.
De interne dienst voor preventie en bescherming op het werk staat de werkgever, de hiërarchische lijn en de werknemers bij tijdens het uitwerken, plannen, uitvoeren en evalueren van een welzijnsbeleid.
Er gelden specifieke regels voor de coördinatie van de veiligheid op tijdelijke of mobiele bouwplaatsen. De aanstelling van een veiligheidscoördinator is essentieel. 

Onze diensten

Aan de hand van een ergonomische analyse reiken wij gedetailleerde aanbevelingen aan om de ergonomie binnen je organisatie te verbeteren.
Prevent beschikt over een jarenlange expertise in het uitvoeren van juridische compliancy checks om zo eventuele hiaten op te sporen.
Onze Ergo-, Welzijns-, Gezondheids- en VeiligheidsScans brengen de ergonomische, psychosociale, gezondheids- en veiligheidsrisico's in kaart.

preventAcademy

Permanente opleidingen en trainingen zijn van strategisch belang voor de ontwikkeling van een organisatie. In een snel evoluerende omgeving is het belangrijk dat je tijdig de risico’s herkent en de gepaste preventiemaatregelen neemt. Kennis, vaardigheden en de juiste informatie zijn daarbij belangrijke troeven en die bieden we aan bij preventAcademy.

Bekijk ons aanbod

Eerstvolgende opleidingen

Expert opleiding

Multidisciplinaire basisvorming

120u of 18 dagen
Leuven
- 9 september 2024
Leuven
- 13 januari 2025
Ga verder
Expert opleiding

Preventieadviseur Niveau 1

280u of 40 dagen
Leuven
- 10 september 2024
Leuven
- 24 februari 2025
Ga verder
Expert opleiding

Module tot veiligheidscoördinator voor preventieadviseurs

4 dagen
Leuven
- 11 september 2024
Ga verder

Ontdek onze abonnementen

Toegang tot de kennisbank en de wetgeving welzijn op het werk?

Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek