De Ergo-, Wellbeing-, Health- en SafetyScans van Prevent bieden de mogelijkheid om het welzijnsbeleid van een organisatie op een participatieve manier te screenen en respectievelijk de ergonomische, psychosociale, gezondheids- en veiligheidsrisico's in een organisatie in kaart te brengen. 

Ergonomie: ErgoScan

Met de ErgoScan richten we ons op de fysieke werkplek. Samen met jouw team analyseren we de ergonomie van werkstations en processen. Door medewerkers actief te betrekken, identificeren we snel kansen voor verbeteringen die het comfort en de efficiëntie verhogen.

 Psychosociale welzijn: WellbeingScan

Onze WellbeingScan zoomt in op het psychosociale welzijn van de medewerkers. Via interactieve sessies en enquêtes verkrijgen we inzichten in stressfactoren, tevredenheid en teamdynamiek. Met participatie als sleutelwoord helpen we bij het creëren van een ondersteunende omgeving waarin medewerkers kunnen bloeien.

Gezondheidsbeleid: HealthScan

De HealthScan analyseert het gezondheidsbeleid in een organisatie. Samen met de medewerkers analyseren we levensstijlkeuzes, gezondheidsbevorderende initiatieven en identificeren we mogelijkheden om het welzijn van de medewerkers te bevorderen.

Veiligheid: SafetyScan

Onze SafetyScan biedt een grondige beoordeling van het veiligheidsbeleid en van de veiligheidsbeleving op de werkvloer. Door de medewerkers te betrekken bij het identificeren van risico's, versterken we een cultuur van veiligheid en dragen we bij aan een risicobewuste werkomgeving.

Efficiënte screening

De Quick Scans van Prevent zijn gekend om hun doeltreffendheid:  een snelle maar toch grondige analyse, de betrokkenheid van de medewerkers bij het identificeren van risico's en het formuleren van oplossingen, een advies op maat met zowel quick wins als grondige maatregelen. 

Interesse in een Quick Scan?

Vraag meer informatie of een offerte