Onze opleidingen zijn actueel, inhoudelijk sterk, interactief en garanderen een terugkoppeling naar het werkveld. De onmiddellijke toepasbaarheid is dan ook groot. Onze docenten zijn deskundigen uit de praktijk en de academische wereld. Elke opleiding wordt samengesteld door een werkgroep van deskundigen die het programma evalueert en bijstuurt. Aan elke deelnemer bieden wij praktische ondersteuning door middel van advies, een bibliotheek, nieuwsbrieven, publicaties en een informatieve website.

Al onze opleidingen zijn ISO 9001 gecertificeerd.

Eerstvolgende opleidingen

Expert opleiding

Multidisciplinaire basisvorming

120u of 18 dagen
Leuven
- 9 september 2024
Leuven
- 13 januari 2025
Ga verder
Expert opleiding

Preventieadviseur Niveau 1

280u of 40 dagen
Leuven
- 10 september 2024
Leuven
- 24 februari 2025
Ga verder
Expert opleiding

Module tot veiligheidscoördinator voor preventieadviseurs

4 dagen
Leuven
- 11 september 2024
Ga verder

Bekijk het volledige opleidingsaanbod

Onze toppers

Onze welzijnsdomeinen

Gezondheid & welzijn

Een gezonde werknemer is tevreden, werkt beter en draagt bij tot een goede bedrijfssfeer.

Onze troeven

Kwaliteit
Begeleiding
Competitieve prijs
  • Alle opleidingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, met logische en coherente programma’s, en steeds in overeenstemming met de desbetreffende eindtermen. 
  • De docenten zijn deskundigen afkomstig uit de praktijk en uit de academische wereld.
  • Elke opleiding wordt samengesteld, geëvalueerd en bijgestuurd door deskundigen. De progammacoördinator ziet toe op de evenwichtige en correcte samenstelling van het programma; de modulecoördinator waakt over de onderlinge afstemming van de cursussen en de eindwerkcoördinator zorgt voor de link met de promotoren.
  • De cursist kan gedurende de opleiding gebruik maken van de diensten van de bibliotheek en krijgt een login voor toegang tot de Prevent site met de integrale artikelen van de magazines.

Wat onze cursisten over ons vertellen...

“Prevent en al haar docenten wens ik van harte te bedanken voor de kennis die werd overgedragen. Deze reis doorheen het kennisdomein ‘veiligheid en gezondheid op het werk’ heeft mijn carrière een nieuwe impuls gegeven.”

“De docenten verdienen een woord van dank voor de boeiende en interessante lessen, maar vooral voor het uitdragen van een krachtige visie i.v.m. preventie die ik als een toegevoegde waarde heb ervaren in deze opleiding. Dank voor de leerrijke ervaring die mijn persoonlijk groeiproces in gang heeft gezet”

“Een woord van dank naar alle kundige docenten van Prevent Academy, die de Hogere Veiligheidskunde (HVK) met zowel praktische als theoretische, luisterrijke voorbeelden hebben vormgegeven. De interactie met medestudenten en het toegereikte materiaal heeft hieraan zeer zeker een positieve bijdrage geleverd.”

Bekijk ook onze videocursussen

Elke on-line cursus is praktijkgericht en wordt afgesloten met een test. Een snelle manier om kennis op te doen en te toetsen!