Duur
120u of 18 dagen
Type opleiding
Expert opleiding

Deze opleiding dient vooraf aan de specialisaties tot preventieadviseur gevolgd te worden. Voor deze opleiding gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden. Wie verder wil doorstromen, moet voldoen aan de voorwaarden van de gewenste specialisatie (Niveau 1, Niveau 2, Psychosociale aspecten, Ergonomie, Arbeidshygiëne).

Programma

De multidisciplinaire basisvorming wil de samenwerking tussen de verschillende niveaus en specialisaties van preventieadviseurs bevorderen door deze kennis gezamenlijk te verwerven. Op systematische wijze wordt stilgestaan bij de grondslagen van het preventiebeleid en wordt de specifieke taak van de preventieadviseur uitgediept. 

De opleiding is praktisch opgevat met vele oefeningen en de bespreking van cases.

Het uitwerken en de presentatie van één algemene case (taakopdracht) met een kleine groep vormt de afsluiting van deze opleiding. De voorbereidingstijd van de opdracht is grotendeels binnen de opleidingsuren voorzien.

Eindevaluatie

De eindevaluatie bestaat uit een theoretisch examen. Na een succesvolle evaluatie ontvangt de deelnemer een attest van slagen. Het officieel getuigschrift wordt uitgereikt op de feestelijke proclamatie.

Reglementaire invullingen
 
Het volledige programma is conform de wettelijke bepalingen. De multidisciplinaire basisvorming voor preventieadviseurs telt de wettelijk voorziene 120 uren of 18 dagen waarvan 16 contactdagen.

Voor deze opleiding gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden. 

De lessen gaan wekelijks door, schoolvakanties en feestdagen uitgezonderd. De lesuren zijn van 9u00 tot 16u30 met een middagpauze tussen 12.30 en 13.00. 

De lessen gaan door in Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51(vijfde verdieping) op 10 min. wandelafstand van het station. De Academy promoot het openbaar vervoer, maar er is betalende parkeergelegenheid in de buurt. Meer informatie over bereikbaarheid.

Broodjeslunch wordt apart gefactureerd. Deelnemers genieten gedurende de opleiding onbeperkt toegang tot de kennisbank en de wetteksten www.prevent.be

Natuurlijke personen krijgen een reductie van 10% op de prijs. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding. De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt preventAcademy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof en Brussels educatief verlof).

Geplande opleidingen

Datum:9 september 2024

Kolonel Begaultlaan 1A/51
3012 Leuven
België

2.200,00 € (excl. 21% BTW) + broodjeslunch wordt apart gefactureerd
Schrijf nu in

Wens je een in-company training?