Duur
80u
Type opleiding
Expert opleiding

De opleiding bereidt de deelnemer voor op de taak van veiligheidscoördinator niveau B conform het KB van 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele bouwplaatsen. 

Inhoud

Het programma is zo samengesteld dat de cursist na het beëindigen van de opleiding voldoet aan de gestelde eindtermen volgens art. 58 van het K.B. van 25/01/2001.

Deze eindtermen hebben samengevat betrekking op:

  • het kunnen uitvoeren van veiligheids- en gezondheidsanalyses van arbeidssituaties op de bouwplaats
  • het kunnen volgen van de evolutie van het veiligheids- en gezondheidsniveau van installaties gedurende hun aanwezigheid op de bouwplaats
  • het kunnen beheren van het geheel van de risico's op de bouwplaats
  • het kunnen motiveren en vormen van de andere tussenkomende partijen inzake veiligheid en gezondheid.

Het programma kent een logische opbouw en wordt jaarlijks samengesteld door een werkgroep van deskundigen. Theorie en oefeningen wisselen elkaar af. De opleiding focust op het samenstellen van de vereiste coördinatieinstrumenten, dit wordt aangeleerd aan de hand van één geïntegreerde oefening met tal van voorbeelden en praktijkcases.

Het programma is conform de wettelijke bepalingen. De opleiding omvat 80 uur aangeboden in 12 contactdagen. 

Docenten

De docenten zijn conform het niveau van de opleiding, academici en docenten met specifieke praktijkervaringen. PreventAcademy schenkt eveneens aandacht aan de pedagogische en didactische kwaliteiten van het docententeam.

Eindevaluatie

De opleiding sluit af met een eindevaluatie. Deze bestaat uit een theoretische bevraging en het uitwerken en verdedigen van een coördinatieproject. 

Mits succesvolle proeven ontvangt u een attest van slagen. Het officiële getuigschrift wordt uitgereikt op de feestelijke proclamatie.

Om toegelaten te worden tot de opleiding is een diploma hoger secundair onderwijs vereist. 

De lessen gaan wekelijks door op woensdag, schoolvakanties en feestdagen uitgezonderd. De lesuren zijn van 9.00 tot 16.30 met een middagpauze tussen 12.30 en 13.00.

Het documentatiemateriaal bij het lesprogramma wordt u bij elke les digitaal bezorgd.

De lessen gaan deels online door en deels op locatie, Kolonel Begaultlaan 1A/5 in Leuven (vijfde verdieping) op 10 min. wandelafstand van het station. De Academy promoot het openbaar vervoer, maar er is betalende parkeergelegenheid in de buurt. Meer informatie over bereikbaarheid.

Broodjeslunch wordt apart gefactureerd. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding. De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265.

Deelnemers genieten gedurende de opleiding van een PreventEssentials abonnement - onbeperkt toegang tot www.prevent.be - en het PreventLex abonnement met online wetteksten mbt preventie.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt preventAcademy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof en het Brussels educatief verlof.

Geplande opleidingen

Datum:23 oktober 2024

Kolonel Begaultlaan 51/1A
3012 Leuven
België

2.400,00 € (excl. 21% BTW), broodjeslunch wordt apart gefactureerd
Schrijf nu in

Wens je een in-company training?