Module Arbeidsbelasting en Ergonomie - HVK (Dordrecht, start 31 mei)

De module Arbeidsbelasting en Ergonomie is een onderdeel in de opleiding Hogere Veiligheidskunde. De opleiding kent een modulaire structuur. Elke module wordt afgesloten met een opdracht of een toets. De module wordt als online videocursus aangeboden.

Inhoud

De module focust zowel op risico's door fysieke belasting als mentale belasting (cognitieve ergonomie) en behandelt thema's als omgevingsfactoren, ontwerp- en correctie-ergonomie, werkpostanalyse, subjectieve beleving en praktische oefeningen. Na de opleiding is de deelnemer in staat om problemen te herkennen, te meten en te evalueren en elementaire verbeteringsmaatregelen te formuleren.

De lessen in de module leggen de nadruk op de onmiddellijke bruikbaarheid en toepassing in de bedrijfssituatie.
 

Opleidingsdata

De module start op 31 mei 2022 (avond) en wordt vervolgd op 7 juni (avond), 10 en 11 juni (overdag), 14 juni (avond), 24 en 25 juni (overdag) en 8 juli (overdag). De avondsessies zijn online, de dagcursussen op locatie in Dordrecht.

De cursus wordt afgerond met een individueel adviesrapport gerelateerd aan één van de thema’s. De presentatie staat gepland op 27 augustus (ochtend).

Na het afronden van een module ontvangt de deelnemer een modulecertificaat. Dit certificaat blijft 2 jaar geldig en na het behalen van alle modulecertificaten kan de kandidaat starten met het (begeleide) eindwerktraject.

Geïnteresseerd in andere modules?

De opleiding kent een geïntegreerde leerlijn Professionele Vaardigheden en 6 volledige modules

  1. Arbeidsveiligheid
  2. Zorgsystemen & Toetsing
  3. Arbeidshygiëne
  4. Arbeidsbelasting & Ergonomie
  5. Integrale procesveiligheid
  6. Beleidsontwikkeling

MVK-ers krijgen een vrijstelling voor de module Arbeidsveiligheid op basis van een assessment. Dit assessment wordt uitgevoerd voor aanvang van het eindwerktraject. Voor dit eindwerktraject gelden bij de genoemde investering geen extra kosten.
 

Prijs
€1.990 (excl. BTW) per module.
 

Organisator

Prevent NV in Leuven, met opleidingslokalen in Dordrecht.

 
Details opleiding
31/05/2022 - 08/07/2022
Cursus code: 
HVK-ModuleErgo Juni 2022
Cursus domein: 
Ergonomie
Prijs alles inbegrepen: 
1.990 € (excl btw)
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Dordrecht