Duur
90u of 13 dagen
Type opleiding
Expert opleiding

Deze opleiding is een vervolg op de multidisciplinaire basisvorming (120u). In de basisvorming werd het wie, wat, waarom, waar en waarmee van preventie besproken. De specialisatieopleiding behandelt meer gedetailleerd een aantal risicodomeinen  waarmee de preventieadviseur niveau 2 geconfronteerd wordt, zoals het werken met elektriciteit, gevaarlijke stoffen, bouwplaatsen, ongewenst gedrag op het werk, persoonlijke beschermingsmiddelen, ...

Eindevaluatie

De eindevaluatie bestaat uit een theoretisch examen én een mondelinge presentatie van het eindwerk. Het verloop van de eindevaluatie wordt meermaals besproken met de deelnemers zodat de verwachtingen zeer helder zijn.

De deelnemers ontvangt onmiddellijk een attest van slagen. Het officiële getuigschrift wordt uitgereikt op de feestelijke proclamatie in oktober 2024.

 

Reglementaire invullingen

Het volledige programma is conform de wettelijke bepalingen. De opleiding omvat de wettelijke 90 uren (13 dagen waarvan 12 contactdagen) en sluit aan op de multidisciplinaire basisvorming voor preventieadviseurs .

Om toegelaten te worden tot de opleiding is

  • een getuigschrift van de multidisciplinaire basisvorming (120u) vereist.

EN

  • een diploma hoger secundair onderwijs of hogere secundaire leergangen
    OF 
  • een getuigschrift basisopleiding tot preventieadviseur (Niveau 3 - 40u) én een attest van 5 jaar nuttige en praktische ervaring afgeleverd door de werkgever.

De toelatingsvoorwaarden staan beschreven in boek II, titel 4 van de codex over het welzijn op het werk met betrekking tot de vorming van de preventieadviseur.

Deze opleiding start op donderdag 12 september 2024 en wordt afgesloten met een examen en eindwerkpresentatie in februari 2025.

De lessen gaan wekelijks op donderdag door, schoolvakanties en feestdagen uitgezonderd. De lesuren zijn van 9.00 tot 16.30 met een middagpauze tussen 12.30 en 13.00.

Het documentatiemateriaal bij het lesprogramma wordt bij elke les digitaal bezorgd.

De lessen gaan door in Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51(vijfde verdieping) op 10 min. wandelafstand van het station. De Academy promoot het openbaar vervoer, maar er is betalende parkeergelegenheid in de buurt. Meer informatie over bereikbaarheid.

Deze opleiding wordt 2 maal per jaar aangeboden: in februari en in september. 

Broodjeslunch wordt apart gefactureerd. Deelnemers genieten gedurende de opleiding van een PreventEssentials abonnement - onbeperkt toegang tot www.prevent.be  - en het PreventLex abonnement met online wetteksten m.b.t. preventie.

Natuurlijke personen krijgen een reductie van 10% op de prijs. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding. De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt preventAcademy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof en Brussels educatief verlof.

Geplande opleidingen

Datum:12 september 2024

Kolonel Begaultlaan 1A/51
3012 Leuven
België

1.950,00 (excl. 21% BTW) + broodjeslunch wordt apart gefactureerd
Schrijf nu in

Wens je een in-company training?