LiveStreaming cursus - Stress en Burnout preventie - 28 april

Met de coronadreiging werken 3 op 4 werknemers van thuis uit. Dit lukt op een aardige manier, dank zij de communicatietechnologie die ons met elkaar verbindt. We kunnen nog steeds overleggen en vergaderen, maar ook opleiden en trainen. Dit moment is juist heel erg geschikt om competenties en vaardigheden te versterken. Prevent biedt een reeks live streaming cursussen aan die hierop inspelen. 

Context

Stress op het werk is een groot probleem voor werknemers én werkgevers. Meer dan 30% van de ziektedagen wordt veroorzaakt door overmatige stress. De praktijkgerichte opleiding focust op de complexe risico’s van stress en burn-out op het werk, de oorzaken en de effecten. De maatregelen om de risico’s te verminderen zijn mogelijk op organisatorisch, collectief en individueel vlak. Elk van deze mogelijkheden komt in detail aan bod.
 

Doelgroep

Preventieadviseurs, veiligheidskundigen, preventiemedewerkers, HR-managers, hiërarchische lijn verantwoordelijken, werkgevers, werknemers.
 

Programma

• Cijfers
• Wat veroorzaakt stress?
• De functie van stress
• Wat is stress?: definitie
• De impact van stess
• Definitie van burnout
• Voorkomen en herstellen van burnout
 

Docent

Ansie Knaepen, Klinisch psycholoog en loopbaanbegeleider 


Attest bijscholing

De deelnemers krijgen een attest van gevolgde bijscholing.
 

Praktische informatie

Datum: 28 april, van 9u tot 12u.
Duurtijd: 3 uur met 2 pauzes.
Prijs: 150 euro (excl btw). De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.

Deelnemers krijgen de nodige informatie om zich online aan te melden voor de start van de cursus.

 

Details opleiding
28/04/2020
Cursus code: 
LiveStreaming Stress
Cursus domein: 
Multidisciplinair
Prijs alles inbegrepen: 
150 euro (excl BTW)
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Online