Bijscholing voor preventieadviseurs: Optische straling/ laser safety

Prevent organiseert een reeks van 2 bijscholingsnamiddagen die een update brengen van de risico's en preventiemaatregelen bij blootstelling aan specifieke types stralingen. De bijscholingen worden gegeven door dr. Dirk Adang, expert elektromagnetische straling en gezondheid bij de Hoge Gezondheidsraad België en docent aan PreventAcademy.  
 
Op 12 september staat de bijscholing in het teken van de risico's bij optische stralingen/ laserstraling, op 23 oktober zijn dit elektromagnetische stralingen. 

 

Inhoud

Laserlicht is een elektromagnetische golf die al dan niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Het is in weinig opzichten hetzelfde als ‘gewoon maar licht’ en brengt daarom een aantal specifieke risico’s met zich mee.

Lasers kennen vele toepassingen op de werkvloer; ze worden veelvuldig gebruikt in onder meer de industrie, het onderzoek, ziekenhuizen. Het risico op blootstelling kan verminderd worden door de juiste preventieve maatregelen te nemen en een adequate opleiding voor het personeel te voorzien.

Werkingsprincipe, gevaren en risico’s, laserveiligheidsklassen, wettelijk kader, markering van lasertoestellen, preventieve maatregelen zijn slechts een greep uit de onderwerpen die dr. Dirk Adang behandelt in deze bijscholing.
 

Docent

Dr. Dirk Adang
 

Attest

U ontvangt een getuigschrift van gevolgde bijscholing.
 

Praktisch

Datum: 12 september 20189 13u-16u30

Plaats: Prevent, bedrijvencentrum Hyphen-One te Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51 (vijfde verdieping) op 10 min. wandelafstand van het station. Er is parkeergelegenheid in de buurt, parking Vaartkom.

Prijs: 195 € (excl. BTW)
 

Facturatie

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. U ontvangt na inschrijving een factuur.

Kosteloos annuleren (schriftelijk) kan tot één week voor de start van de bijscholing. 

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.

U kan zich via onderstaande link inschrijven.
 

Details opleiding
12/09/2019
Cursus code: 
BSPA 12919
Cursus domein: 
Multidisciplinair
Prijs alles inbegrepen: 
195 € (excl BTW)
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Leuven