Winnaar in de kijker

Als je je tijdens onze eindejaarsactie abonneerde op het complementaire pakket PreventAssist en PreventLex, maakte je kans op een iPad Air 2. Barbara Craenen van GOB De Kiem in Aarschot kwam als winnaar uit de bus.

Barbara nam haar cadeau met plezier in ontvangst, maar vertelde er direct bij dat de iPad voor haar directeur was. “Ik heb er zelf al eentje. Onze directeur gaf aan al haar medewerkers een iPad, maar niet aan zichzelf. Daarom is deze voor haar”, zegt ze.

 

Barbara Crainen werkt als senior consultant bij GOB De Kiem. De afkorting GOB staat voor gespecialiseerde dienst voor opleiding, begeleiding en bemiddeling. “De Kiem begeleidt mensen met een functiebeperking bij het zoeken naar werk. We werken daarvoor samen met VDAB. Daarnaast besteden we tien procent van onze tijd aan mensen die al werken, weliswaar ook met een functiebeperking. Dat kunnen mensen zijn die terug willen werken na lange afwezigheid omwille van een ziekte of het kan ook dat wij de werkgever helpen met het aanpassen van de taken voor een werknemer met een arbeidshandicap. De vraag van werkgevers om op de werkvloer te coachen wordt ook steeds groter”, verduidelijkt Barbara.

Barbara is geen onbekende bij Prevent. Ze volgde de opleiding Disability Case Manager, wat nu Ability Case Manager heet en behaalde haar certificaat in 2014. Daardoor behoort ze tot PreventAlumni en kan ze in contact blijven met andere ex-cursisten. Ze heeft toegang tot een breed gamma aan informatie en ook de cursusteksten staan nog steeds ter beschikking. “De uitwisseling en het delen van informatie vind ik zeer nuttig. Voor mij is het belangrijk dat kennis verspreid kan worden naar mensen. Ik vind het positief dat de informatie voor PreventAlumni niet specifiek is, maar uitgebreid. Zo bereik je niet enkel mensen die met hetzelfde bezig zijn, maar kan je ook netwerken opbouwen.”

Dankzij haar abonnement op PreventAssist kan Barbara gebruik maken van PreventSupport. “Ik stelde mijn concrete vraag via www.prevent.be en kreeg snel antwoord. De ondersteuning of support van experten is dan ook belangrijk”, concludeert Barbara.