Basisopleiding voor de operationeel leidinggevenden van een autoassemblagefabriek

Prevent heeft met succes een op maat gemaakte basisopleiding Welzijn op het Werk georganiseerd voor de operationeel leidinggevenden van een vooraanstaande autoassemblagefabriek.
Onderwerpen:
Geactualiseerd op:

Opleiding voor leidinggevenden

Deze specifieke opleiding, ontwikkeld om te voldoen aan de unieke behoeften van de auto-industrie, bood de leidinggevenden de nodige kennis en vaardigheden om op een proactieve manier het welzijn van de werknemers te verbeteren en een veilige werkomgeving te bevorderen.

De opleiding omvatte een grondige analyse van de risico's en uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd, evenals praktische tools voor het herkennen en aanpakken van problemen inzake welzijn in de dagelijkse operaties. Met de nadruk op een positieve veiligheidscultuur werden de deelnemers voorzien van inzichten en strategieën om een veilige en gezonde werkomgeving te bevorderen.

Interactief

Een belangrijk aspect van deze opleiding was het interactieve karakter, waarbij leidinggevenden de gelegenheid kregen om ervaringen te delen, uitdagingen te bespreken en gezamenlijk oplossingen te formuleren. Dit bevorderde niet alleen het leren van elkaar, maar versterkte ook de onderlinge betrokkenheid binnen de groep van de leidinggevenden.

Na afloop van de opleiding hebben de deelnemers niet alleen een dieper inzicht gekregen in de cruciale aspecten van welzijn op het werk in de auto-industrie, maar hebben ze ook concrete stappen ondernomen om deze inzichten te integreren in hun dagelijkse activiteiten.

We zijn trots op het succes van deze opleiding en blijven ons inzetten voor het ondersteunen van bedrijven bij het versterken van hun veiligheidscultuur. Samen werken we aan een toekomst waarin welzijn op het werk centraal staat in elk bedrijf.