Duur
40 lesdagen
Type opleiding
Expert opleiding

De opleiding stelt de deelnemers in staat om op organisatorisch en managementniveau de risico’s te beheersen. Na deze opleiding beschikken de deelnemers over de benodigde kennis en competenties om bedrijven en instellingen te adviseren over preventie en veiligheid. De opleiding is officieel opgenomen in de lijst van erkende opleidingen van Hobéon SKO.

Opzet en werkwijze

Prevent richt de lessen zodanig in dat de leerdoelen, lesactiviteiten en de toetsing op elkaar zijn afgestemd. Om het leerproces te optimaliseren, werkt Prevent met verschillende werkvormen zoals presentaties met interactieve groepsgesprekken, zelfstandige individuele en groepsopdrachten en bedrijfsbezoeken.

De opleiding is zo praktisch mogelijk opgezet door de keuze van deskundige docenten in het vakgebied en door een praktijkgerichte insteek met tal van voorbeelden. De deelnemers reflecteren op deze voorbeelden vanuit hun eigen achtergrond en praktijk. De keuze voor deze interactieve werkwijze vereist een actieve deelname van de deelnemers en in een aantal gevallen ook voorbereidende werkzaamheden.

Docenten

De docenten zijn deskundig in theorie en praktijk in de door hen te doceren vakken. De cursusleider assisteert de docenten bij de interactieve lessen.

Programma

Het programma combineert de wetenschappelijk onderbouwde kennis (het waarom) met het praktische inzicht in de bedrijfssituatie en de daartoe benodigde vaardigheden (het wie, wat, wanneer en waarmee). De opleiding heeft een modulaire structuur. Deelnemers kunnen instromen in een module naar keuze om zo op hun eigen tempo het traject af te werken. Het is ook mogelijk om elke module afzonderlijk te volgen.

Toetsing

Na elke module

  • Portfolio-opdrachten in het kader van de thema’s (individueel of groepsgewijs);
  • Mondelinge kennis- en inzichtsvragen (casus);

Eindevaluatie

  • Een afstudeerwerk waarin de kandidaat de kennis, inzichten en vaardigheden integreert;
  • Een assessment waarin de kandidaat het eindwerk verdedigt en vragen beantwoordt.

Voor de opleiding Hogere Veiligheidskunde geldt als ingangseis dat de cursist aantoonbaar beschikt over minimaal HBO- werk en denkniveau. Het is daarbij ook mogelijk om in te stromen met een geaccrediteerd diploma Middelbare Veiligheidskunde en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. In dat geval krijgt de cursist een vrijstelling voor de module Basisvorming Veiligheid & Gezondheid.

De opleiding gaat wekelijks op zaterdag door op locatie in Dordrecht en op donderdagavond online via Zoom. Door deze combinatie van lesdagen wordt de doorlooptijd van het traject aanzienlijk ingekort. Tijdens de schoolvakanties en op feestdagen is er geen les.

Het documentatiemateriaal en de praktische info is online beschikbaar. 

Voor cursisten die niet in het bezit zijn van een MVK-diploma wordt er voor de start van de opleiding een extra module van 6 dagen (basisvorming) georganiseerd.

De lessen gaan door op het adres Heliotroopring 1100 in 3316 KG Dordrecht.

Deelnemers genieten gedurende de opleiding onbeperkt toegang tot de kennisbank www.prevent.be (PreventEssentials abonnement) en de wetteksten (PreventLex abonnement).


Natuurlijke personen krijgen een reductie van 10% op de prijs. Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding. 

Geplande opleidingen

Datum:26 september 2024

Heliotroopring 1100
3316 KG, Dordrecht
België

De opleiding kost EUR 10.990,- (exclusief btw en examen EUR 1.000,-) met inbegrip van bijhorend studiemateriaal, toegang tot de Prevent-kennisbank, bedrijfsbezoeken, koffie en thee, en een feestelijke proclamatie ter afsluiting van de opleiding.
Schrijf nu in

Wens je een in-company training?