Winnaar iPad op Secura

Op de Secura beurs kon je als bezoeker aan de stand van Prevent een iPad Mini winnen. Tom Vanderstappen was de gelukkige. Tom werkt bij de Stad Aarschot en heeft er een breed takenpakket. Hij werkt er als ploegverantwoordelijke van de verkeersdienst, de onderhoudsdienst, de dienst logistiek en de winterdienst.

 

De risico’s waar de teams van Tom mee te kampen krijgen zijn groot. Zowel op vlak van gezondheid als veiligheid. Zo moeten de mensen van de wegendienst wegmarkeringen plaatsen of asfalt leggen op openbare domeinen. “Ze werken ook vaak ’s nachts dus hun veiligheid en zichtbaarheid is een absolute prioriteit”, benadrukt Tom. “Ook bij de andere diensten zoals de groendienst is veiligheid belangrijk. Takken in de ogen of tegen de benen, hakselaars die gevaarlijk zijn voor de vingers en slijpmachines waar soms geen handschoenen bij worden gedragen, zijn veel voorkomende ongevallen. Andere ergonomie gerelateerde problemen duiken op waar er getild moet worden”, vertelt Tom.

“De Stad Aarschot is goed op de hoogte van de veiligheid voor zijn werknemers, maar de  sensibilisering kan nog verbeteren”, aldus Tom. “Onze preventieadviseur Nico heeft een abonnement op PreventAssist. Hij blijft graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen inzake preventie en wetgeving”. De wijzigingen in de wetgeving en de interpretaties ervan kan Nico vinden op prevent.be. PreventFocus is dan weer interessant om te lezen hoe andere bedrijven in praktijk omgaan met dezelfde risico’s.

Ook kan Nico door zijn abonnement op PreventAssist gebruik maken van tien credits voor SafetyTv. “Om de sensibilisering te verbeteren, hebben we een opleiding op maat nodig, zeker bij de verkeersdienst. De filmpjes van SafetyTv kunnen de mensen meer bewust maken van de gevaren tijdens hun werk. Beelden zeggen vaak meer dan woorden”, zegt Tom.