Multidisciplinaire basisvorming

Situering

 
Deze opleiding dient vooraf aan de specialisaties tot preventieadviseur (niveau I of niveau II) gevolgd te worden. Voor deze opleiding gelden geen specifieke toelatingsvoorwaarden. Wie verder wil doorstromen, moet voldoen aan de voorwaarden van de gewenste specialisatie (Niveau 1, Niveau 2, Psychosociale aspecten, Ergonomie, Arbeidshygiëne).

 

Inhoud

De multidisciplinaire basisvorming wil de samenwerking tussen de verschillende niveaus en specialisaties van preventieadviseurs bevorderen door deze kennis gezamenlijk te verwerven. Op systematische wijze wordt stilgestaan bij de grondslagen van het preventiebeleid en wordt de specifieke taak van de preventieadviseur uitgediept. De structuurelementen van een welzijnszorgsysteem vormen de leidraad van de opleidingen tot preventieadviseur en reiken de mogelijkheid aan tot correcte planning, toepassing en opvolging van preventie. De opleiding is praktisch opgevat met vele oefeningen en de bespreking van cases.


Het uitwerken en de presentatie van één algemene case (taakopdracht) met een kleine groep vormt de afsluiting van deze opleiding. De voorbereidingstijd van de opdracht is grotendeels binnen de opleidingsuren voorzien.
Het stimuleren van een systematische en proactieve aanpak vormt de doelstelling van elke opleiding tot preventieadviseur.

Reglementaire invullingen: Het volledige programma is conform de wettelijke bepalingen. De multidisciplinaire basisvorming voor preventieadviseurs telt de wettelijk voorziene 120 uren of 18 dagen waarvan 16 contactdagen.


Praktisch


Per academiejaar wordt deze opleiding 2 tot 3 maal aangeboden.
De opleiding gaat werkelijks door van 9u tot 16u30. De middagpauze valt tussen 12u30 en 13u.
 
Broodjeslunch, water en warme dranken zijn inbegrepen in de prijs. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.
 
Het documentatiemateriaal bij het lesprogramma wordt u bij elke les digitaal bezorgd.
 
De lessen gaan door in Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51 op 10 min. wandelafstand van het station. De Academy promoot het openbaar vervoer, maar er is parkeergelegenheid in de buurt. Meer informatie over bereikbaarheid.
 
 

Eindevaluatie


De eindevaluatie bestaat uit een theoretisch examen. Het resultaat van de groepsopdracht wordt procentueel opgenomen in de eindbeoordeling.

U ontvangt onmiddellijk een attest van slagen, na een succesvolle evaluatie. Het getuigschrift wordt uitgereikt op de feestelijke proclamatie.Prijs


Cf opleidingskalender www.prevent.be/kalender.

Deelnemers genieten gedurende de opleiding van een PreventEssentials abonnement (waarde 745 €) - onbeperkt toegang tot www.prevent.be en de elektronische nieuwsbrief PreventMail - en het PreventLex abonnement (1.145 €) met online wetteksten mbt preventie..

Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding. De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265.

Natuurlijke personen krijgen een reductie van 10% op deze prijs.
 
Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof (eerder educatief verlof).

Lesmomenten en inschrijvingen via de opleidingskalender of contacteer ons via academy [at] prevent [dot] be