Commentaar: Verenigd Koninkrijk spijkert hardleerse overtreders aan de schandpaal

Stel: plots verschijnt de welzijnsinspectie op de werkvloer en die stelt verschillende inbreuken vast. In ons land is er dan nog geen reden tot ongerustheid. Strafrechtelijke veroordelingen zijn immers zeldzaam en een administratieve geldboete is geen drama. In het Verenigd Koninkrijk is de kans op een veroordeling echter veel groter. Bovendien dreigen ondernemingen nog een tweede keer veroordeeld te worden wanneer de overheid het nieuws over de veroordeling naar buiten brengt. Advocaat Joris De Wortelaer weegt de pro’s en contra’s tegen elkaar af.


Over de auteur
Joris De Wortelaer (4 mei 1968) (Licentiaat Rechten, Bijzonder Licentiaat Sociaal Recht) was gedurende meer dan 20 jaar Human Resources Manager binnen de Belgische Banksector. Thans is hij advocaat aan de balie te Leuven, en eveneens assistent aan de Faculteit Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel.
 

 

Dit gedeelte van de site is enkel toegankelijk voor abonnees.

Op onze site vindt u alle nodige informatie omtrent de verschillende abonnementsformules, nl. het preventAssist abonnement en het preventEssentials abonnement.

Indien u reeds over een abonnement beschikt, meld u dan hier aan om verder te lezen

Als abonnee uw wachtwoord vergeten? Vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

: PreventActua 20/2014