Safety Day: Herkennen en melden van gevaren

Tijdens een Safety Day kan u uw werknemers sensibiliseren en alert maken voor mogelijke risico’s op de werkvloer en voor het nemen van de nodige preventiemaatregelen.
Bent u op zoek naar een Safety Day die op maat van uw bedrijf gemaakt is? Dan bent u bij Prevent aan het juiste adres. Wij maken een gepersonaliseerd voorstel voor u rond een of meerdere door u gekozen thema’s. Een mogelijk thema voor uw Safety Day is het herkennen en melden van gevaren.

Hieronder volgt alvast een greep uit ons product- en opleidingsaanbod rond dit thema.
 

Artikels

Prevent verspreidt op regelmatige basis informatie via haar magazines. Het magazine preventActio is specifiek gericht op de bewustmaking van werknemers. Enkele voorbeelden van preventActio-artikels over gevaren herkennen en melden:


prevent[e]Training

prevent[e]Training biedt eenvoudige en flexibele mogelijkheden om zelf informatie en opleiding aan te bieden over veiligheid en gezondheid op het werk. In het aanbod vindt u o.a. een opleidingsvideo over dit thema:
(link openen in Google Chrome)
 

Affiches en ander sensibiliseringsmateriaal

Prevent biedt ook affiches aan over het aanpakken van risico’s.
 
  
 
Blader door de catalogus voor meer affiches over verschillende onderwerpen.
 
U kunt bij Prevent ook terecht voor folders en ander sensibiliseringsmateriaal om het belang van het melden van gevaren onder de aandacht te brengen van alle medewerkers, o.a.:
U kunt opteren voor bestaand materiaal of voor materiaal dat op maat gemaakt wordt voor uw bedrijf.
 

Opleiding(en)

Prevent heeft een ruim aanbod aan opleidingen (zowel standaard als op maat) rond diverse thema’s. Zo ook rond herkennen van risico’s:
 
Voor meer informatie contacteer ons op customer [at] prevent [dot] be