Opleiding tot Vertrouwenspersoon

Deze vijfdaagse opleiding omschrijft en ondersteunt de belangrijke taak van de vertrouwenspersoon.

De opleiding beantwoordt aan de wetgeving inzake de preventie van psychosociale risico's op het werk en leert de risico’s te herkennen en te beheersen die gepaard gaan met een blootstelling aan de elementen van de arbeidsorganisatie, de arbeidsinhoud, de arbeidsvoorwaarden, de arbeidsomstandigheden en de interpersoonlijke relaties op het werk.

De opleiding biedt het wettelijk kader betreffende de rol en het statuut van de vertrouwenspersoon, de psychosociale risico's op het werk met inbegrip van individuele en collectieve risicofactoren en de schadelijke gevolgen. De opleiding reikt de methoden aan voor het uitvoeren van een risicoanalyse. Veel aandacht wordt besteed aan technieken en praktijken voor een doeltreffende communicatie, de gesprekstechnieken, het mediëren en beheersen van conflicten. 
 

Doelpubliek

Alle personen die binnen hun bedrijf de taak van vertrouwenspersoon opnemen.
 

Praktisch

De opleiding loopt over 5 dagen en gaat door op 26/9, 2/10, 3/10, 9/10 en 16/10.

De lessen gaan door in Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51 op 10 min. wandelafstand van het station. De Academy promoot het openbaar vervoer, maar er is betalende parkeergelegenheid in de buurt. Meer informatie over bereikbaarheid.
 

Eindevaluatie

De deelnemers behalen na 5 gevolgde dagen en een afsluitende proef het certificaat van vertrouwenspersoon.

Deelnemers die de opleiding tot vertrouwenspersoon succesvol afgerond hebben kunnen 5 aanvullende dagen volgen om het getuigschrift van adviseur psychosociale aspecten te behalen. Deze opleiding wordt aansluitend aan de opleiding tot vertrouwenspersoon georganiseerd.
 

Prijs
 

1.375€ (excl. 21% BTW) met inbegrip van het cursusmateriaal en het examen. 

Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding. De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265.

Natuurlijke personen krijgen een reductie van 10% op de prijs.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent opleidingscheques (Registratienummer DV.O214764) en de kmo-portefeuille als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof (eerder educatief verlof).

Inschrijven kan via de link onderaan.

Details opleiding
26/09/2023 - 16/10/2023
Cursus code: 
VP-2023
Cursus domein: 
Psychosociaal
Prijs alles inbegrepen: 
1.375 (excl BTWà)
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Leuven