Duur
32u
Type opleiding
Expert opleiding

De basiscursus voor preventieadviseurs omvat 6 opleidingsdagen, die de toekomstige preventieadviseurs toelaten om de functie op te nemen in de zogenaamde C- en D-bedrijven met beperkt risico. De opleiding richt zich ook tot de leden van de hiërarchische lijn, de kmo-bedrijfsleiders, de leerkrachten beroepsopleiding en tot iedereen die een actieve rol wil spelen in het preventiebeleid. 

Inhoud

De inhoud is conform de bepalingen van de codex, boek II, titel 4 betreffende de vorming en bijscholing en de codex, boek II, titel 1 betreffende de interne dienst voor preventie. De opleiding omvat volgende lessen:

- Wettelijk kader
- Preventiemanagement
- Risicoanalyse
- Kosten en baten van preventiemaatregelen
- Taakverdeling in de onderneming
- Gezondheidstoezicht
- EHBO en noodplanning
- Brand en explosiepreventie
- Gezondheidsrisico’s en duurzame inzetbaarheid
- Psychosociale belasting: stress, burnout, pesten en ongewenst gedrag
- Fysieke belasting en ergonomie

De lessen zijn heel praktisch opgevat en sluiten aan bij de onmiddellijke realiteit van de preventieadviseur. De talrijke praktijkvoorbeelden en oefeningen zijn zeer herkenbaar en kunnen meegenomen worden in de dagelijkse taken. 

Getuigschrift

De opleiding wordt afgesloten met de uitwerking van een praktische case naar keuze, aansluitend bij de concrete behoeften. Na succesvol afsluiten van de opleiding ontvangen de deelnemers een attest van slagen, gevolgd door een getuigschrift uitgereikt tijdens de officiële proclamatie.

De opleiding richt zich tot de leden van de hiërarchische lijn, de kmo-bedrijfsleiders, de leerkrachten beroepsopleiding en tot eenieder die een actieve rol wenst te spelen in het preventiebeleid.

De opleiding  wordt afgesloten met een praktische case.

De lessen gaan wekelijks door, schoolvakanties en feestdagen uitgezonderd. De lesuren zijn van 9.00 tot 16.30 met een middagpauze tussen 12.30 en 13.00.

De lessen gaan door in Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51(vijfde verdieping) op 10 min. wandelafstand van het station. De Academy promoot het openbaar vervoer, maar er is betalende parkeergelegenheid in de buurt. Meer informatie over bereikbaarheid.

(De opleiding wordt eveneens op andere locaties en momenten gegeven. Contacteer ons via academy@prevent.be.)

 

 

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. Kosteloos annuleren kan tot 1 week voor de start van de opleiding. Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof en Brussels educatief verlof.

Geplande opleidingen

Datum:9 oktober 2024

Kolone Begaultlaan 1A/51
3012 Leuven
België

1.250,00€ (excl. 21% BTW) + broodjeslunch wordt apart gefactureerd
Schrijf nu in

Wens je een in-company training?