Basisopleiding preventieadviseur

Situering

 

De basiscursus voor preventieadviseurs omvat 6 opleidingsdagen, die de toekomstige preventieadviseurs toelaten om de functie op te nemen in de zogenaamde C en D bedrijven met beperkt risico. De opleiding richt zich eveneens tot de leden van de hiërarchische lijn, de kmo-bedrijfsleiders, de leerkrachten beroepsopleiding en tot eenieder die een actieve rol wenst te spelen in het preventiebeleid.

Inhoud

 

De inhoud is conform de bepalingen van titel 4, boek II, van de codex over het welzijn op het werk en omvat volgende lessen:

- Wettelijk kader
- Preventiemanagement
- Risicoanalyse
- Kosten en baten van preventiemaatregelen

- Taakverdeling in de onderneming
- Gezondheidstoezicht
- EHBO en noodplanning
- Brand en explosiepreventie
- Gezondheidsrisico’s en duurzame inzetbaarheid
- Psychosociale belasting: stress, burnout, pesten en ongewenst gedrag
- Fysieke belasting en ergonomie

De lessen zijn heel praktisch opgevat en sluiten aan bij de onmiddellijke realiteit van de preventieadviseur. De talrijke praktijkvoorbeelden en oefeningen zijn zeer herkenbaar en kunnen meegenomen worden in de dagelijkse taken. 
 

Getuigschrift

 

De opleiding wordt afgesloten met de uitwerking van een praktische case naar keuze, aansluitend bij de concrete behoeften. Na succesvol afsluiten van de opleiding ontvangen de deelnemers een attest van slagen, gevolgd door een getuigschrift uitgereikt tijdens de officiële proclamatie. 

 

Praktische informatie

 

De opleiding gaat wekelijks door à rato van 1 lesdag per week, van 9u tot 16u30. De middagpauze valt tussen 12u30 en 13u. Broodjeslunch, water en warme dranken zijn inbegrepen in de prijs. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Het documentatiemateriaal bij het lesprogramma wordt u bij elke les digitaal bgezorgd.

De lessen gaan door in Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven op 10 min. wandelafstand van het station. De Academy promoot het openbaar vervoer, maar er is parkeergelegenheid in de buurt. Meer informatie over de bereikbaarheid.

 

Prijs

 

Cf opleidingskalender www.prevent.be/kalender.

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. Kosteloos annuleren kan tot 1 week voor de start van de opleiding. Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Registratienummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof (eerder educatief verlof).

Lesmomenten en inschrijvingen via de opleidingskalender of contacteer ons via academy [at] prevent [dot] be