Orde en netheid

Orde en netheid: efficiënt kabelmanagement op de werkvloer

Volgens de Franse website siecledigital.fr geven kabels op de werkvloer stof tot nadenken. Een goed kabelmanagement voorkomt arbeidsongevallen en draagt bij aan de orde en netheid op de werkplek.

Het opbergen en dragen van handgereedschappen

Handgereedschappen kunnen een bron van gevaar zijn op het werk, zelfs wanneer ze niet worden gebruikt. Als ze slecht zijn opgeborgen en rondslingeren op de grond, kunnen ze immers werknemers doen vallen, met het risico op letsels, snijwonden, enz. Ook bij het transporteren van handgereedschappen op hoogte zijn preventiemaatregelen noodzakelijk.

Geef virussen geen kans

Openbare ruimtes zijn broeihaarden van bacteriën en virussen, ook in bedrijfsruimten kunnen heel wat ziektekiemen aanwezig zijn. Door enkele eenvoudige maatregelen na te leven, kan je echter de verspreiding van ziektekiemen tegengaan.

Catering/Zorg: vallen en struikelen

Situaties Goed/Fout. Risico’s van vallen en struikelen.

Heftrucks en veiligheid

Sitauties Goed/Fout. Risico’s die gepaard gaan met het gebruik van een heftruck op een oneffen of slecht onderhouden ondergrond in een magazijn, fabriek of ander industrieel gebouw.

Uitglijden in de keuken

Sitauties Goed/Fout. Risico op uitglijden in keukens van bijvoorbeeld ziekenhuizen of restaurants.

Ziekenhuisinfecties: wat zijn de risico's?

Als je naar het ziekenhuis gaat, is dat meestal met de bedoeling gezonder weer buiten te komen. Toch kan het gebeuren dat sommige mensen uitgerekend in het ziekenhuis besmet worden met een virus of bacterie. Men spreekt dan van een ziekenhuisinfectie. In Europa wordt jaarlijks 6 tot 9% van de patiënten hiervan het slachtoffer. Een zorgwekkende evolutie?

De 5 S bij LU Herentals

De 5 S-methode heeft het afgelopen decennium bekendheid in Europa gekregen. Je kan de methode toepassen in de meest diverse sectoren. In 1989 testten Franse fabrieken van LU haar uit in de koekjessector. Na een positieve evaluatie besliste de directie van de Branche Biscuits in Parijs om in het voorjaar van 2000 het project ook in de Benelux te introduceren. Zo vonden de 5 S ook hun weg naar LU Herentals. Wat waren de resultaten?