Psychische afwijking

Bipolaire stoornissen en werk

Bipolaire stoornissen, vroeger manisch-depressieve psychose genoemd, komen op verschillende manieren tot uiting. De meest bekende vorm is een afwisseling van manische (of hypomanische) episodes met depressieve episodes. Bipolaire stoornissen kunnen een grote impact hebben op het professionele leven. 

Pilootproject: begeleiding op maat bij burn-out

Sinds november 2018 kunnen werknemers uit de ziekenhuis- en banksector, die met een burn-out kampen of in de gevarenzone verkeren, een begeleidingstraject op maat volgen. Ze kunnen daarvoor een aanvraag indienen bij Fedris.

Werken aan mentaal welzijn

Geestelijke gezondheidsproblemen hebben een enorme impact op de samenleving. Volgens schattingen kampen 25% van de Europeanen met geestelijke gezondheidsproblemen. Depressies en paniekaanvallen komen het vaakst voor.

Van pers naar uitgeperst: burnouts bij journalisten

De Vlaamse journalisten botsen steeds vaker met de hedendaagse journalistieke ethiek en deontologie als gevolg van toenemende digitalisering van de nieuwsstromen, de groeiende commercialisering en de stijgende concurrentie. Deze tendens heeft niet alleen een invloed op de kwaliteit van het werk, maar ook op het welzijn van de journalisten.