Onderhoud en herstelling

Onderhoudswerken in een zone met voertuigen

Situaties Goed/Fout. Risico’s bij onderhoudswerken in een zone waar voertuigen rijden.

Uitdagingen van veilig onderhoud

De twee jaar durende Europese campagne rond veilig onderhoud werd in oktober en november afgesloten met verschillende seminaries. PreventFocus sprak met Wim Vancauwenberghe van campagnepartner Bemas over de voorbije campagne en de uitdagingen van de onderhoudssector.

Veilig gebouwen renoveren

Sitauties Goed/Fout. Risico’s op vallen die gepaard gaan met de renovatie van gebouwen.

Dodelijk ongeval in een afvalpers

Een lasser moest laswerkzaamheden uitvoeren in de bak van een afvalpers. Hij werd het slachtoffer van een dodelijk arbeidsongeval. Hoe kon deze tragedie gebeuren? En hoe kunnen we dergelijke ongevallen voorkomen?

Vergrendelen alvorens te deblokkeren

In het kader van de Europese campagne 2010-2011 over Veilig onderhoud heeft het Europees agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk op haar website enkele voorbeelden gegeven van gevaarlijke situaties. In dit nummer gaat het over het deblokkeren van een machine op een productielijn.

Postinterventiedossier: wijzigingen

Het koninklijk besluit van 22 maart 2006 (BS van 12 april 2006) wijzigt het KB van 25 januari 2001 betreffende tijdelijke en mobiele bouwplaatsen. De belangrijkste veranderingen hebben te maken met de aanstelling van de coördinatoren op bouwplaatsen van minder dan 500 m², maar er zijn ook nieuwe bepalingen geldig voor het postinterventiedossier.