Opslag

Slechte opslag: slachtoffer bedolven onder honderd kg

Twee jaar geleden raakte een kelner in een restaurant bedolven onder een last van 100 kg waardoor hij arbeidsongeschikt werd. De zaakvoerder werd beschuldigd van onvrijwillige verwondingen en moest zich hiervoor verantwoorden in de rechtbank.

Quiz: Hebben rekken en pallets nog geheimen voor jou?

Heb je het artikel over rekken en pallets goed gelezen? Test jouw kennis aan de hand van deze test. Voor elke vraag kan je meerdere antwoorden geven.

Magazijnen: welke risico’s bij rekken en pallets?

Magazijnen zijn vaak zeer drukke, soms donkere ruimtes met variabele temperaturen. Er heerst ook een hoog werktempo. Geen wonder dat er zich veel arbeidsongevallen voordoen. Wat zijn de risico's van rekken en pallets en welke preventiemaatregelen kan men nemen?

De toekomst van de opslag van springstoffen

Sloop- en bouwbedrijven, het leger, vuurwerkspecialisten,… maken allen gebruik van springstoffen. Deze springstoffen moeten ergens opgeslagen worden. De wetgeving met betrekking tot de opslag van springstoffen is echter zeer divers en complex. Er bestaan reglementeringen op zowel het federaal niveau als op het Vlaams niveau met elk hun vergunningsplicht en voorwaarden.