Asbestfonds: Ben je of vermoed je dat je bent blootgesteld geweest aan asbest en een aandoening hebt opgelopen? Dan kan je het Asbestfonds raadplegen. Het fonds vergoedt zelfstandigen, milieuslachtoffers en nabestaanden van mesothelioomslachtoffers.
Alertvoorasbest.be: In 2018 lanceerden Fedris (Federaal agentschap voor beroepsrisico’s) en Constructiv (dienstverlenende organisatie van en voor de bouwsector) de campagne ‘Wees alert voor asbest’. Met deze sensibiliserings- en preventiecampagne willen zij de Belg bewustmaken van de risico’s van blootstelling aan asbestvezels, en tegelijk ook aantonen dat asbest verwijderen niet gevaarlijk hoeft te zijn, op voorwaarde dat je er op een correcte manier mee omspringt. Op de campagnewebsite alertvoorasbest.be vind je o.a. allerlei communicatiemateriaal (folders, posters, ...) en technische producten (preventiefiches, toolboxfiches, ...). Ook worden de meest bekende toepassingen van asbest toegelicht.
Asbestcheck: Deze app kan je helpen om uit te maken of je asbest in of rond je woning hebt. Je leert wat je kan, mag of moet doen bij asbest, zowel als particulier maar ook als je aan de slag bent in de bouwsector. De app is enkel een hulpmiddel en kan nooit volledig uitsluitsel bieden. Om zeker te zijn, moeten er tests in een erkend labo gebeuren. Wees altijd voorzichtig en schakel hulp in van een erkend asbestverwijderaar.
OVAM en website van Leefmilieu Brussel: Op deze websites kan je veel informatie vinden waaronder een schematische voorstelling waarop de veelvoorkomende asbesttoepassingen in en rond een woning worden aangeduid.