Specifieke bijscholing voor preventieadviseurs: risico's en preventie bij blootstelling aan UV

Dat blootstelling aan ultraviolette straling schadelijk is voor de gezondheid is al langer bekend. Recent onderzoek heeft aangetoond dat zowel UV-A als UV-B carcinogeen zijn. Blootstelling heeft ook nog andere pathologische effecten op voornamelijk huid en ogen (maar ook immuunsysteem). De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat 20% van de gevallen van cataract aan UV-blootstelling te wijten is.  Preventie is dus primordiaal.

Beroepsmatig wordt er een relatief grote groep werknemers aan UV-straling van de zon (95% UV-A) blootgesteld. Hierbij denken we aan wegenwerkers, groendienst- en stadsarbeiders, politieagenten, postbodes, militairen, zeelui om er slechts enkele te noemen. Maar ook lassers en laboranten en wetenschappers die binnenwerk verrichten worden blootgesteld.

Ook werknemers die met het harde blauwe licht van LED's werken zijn blootgesteld aan risico’s op biologische effecten.

Voorlichting en relatief eenvoudige principes nemen een groot deel van de risico's weg. Hoe kunnen we bewustmaken en sensibiliseren om de juiste preventieattitude te ontwikkelen? De studienamiddag zoomt in op de risico’s, de blootstellingsvormen en geeft richtsnoeren voor preventiemaatregelen.
 

Attest

U ontvangt een attest van de gevolgde specifieke bijscholing.
 

Praktisch

Datum: Donderdag 29 juni 2017

Duur: 13u - 16u30, koffiepauze inbegrepen

Plaats: Prevent, Kolonel Begaultlaan 1A/5e verdieping, 3012 Leuven

Prijs: 195 € (excl. BTW)
 

Facturatie

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. U ontvangt na inschrijving een factuur.

Kosteloos annuleren kan tot één week voor de start van de bijscholing.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.

U kan zich via onderstaande link inschrijven.

Details opleiding
29/06/2017
Cursus code: 
BS PA 290617
Cursus domein: 
Multidisciplinair
Prijs alles inbegrepen: 
195 € (excl btw)
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Leuven