Module Arbeidsbelasting en Ergonomie - online cursus

De module Arbeidsbelasting en Ergonomie is een onderdeel in de opleiding Hogere Veiligheidskunde. De opleiding kent een modulaire structuur. Elke module wordt afgesloten met een opdracht of een toets.  De module wordt als online videocursus aangeboden.

Inhoud

De module focust zowel op risico's door fysieke belasting als mentale belasting (cognitieve ergonomie) en behandelt thema's als omgevingsfactoren, ontwerp- en correctie-ergonomie, werkpostanalyse, subjectieve beleving en praktische oefeningen. Na de opleiding is de deelnemer in staat om problemen te herkennen, te meten en te evalueren en elementaire verbeteringsmaatregelen te formuleren.
De lessen in de module leggen de nadruk op de onmiddellijke bruikbaarheid en toepassing in de bedrijfssituatie.
 

Online cursus

De cursus wordt momenteel in online streaming aangeboden. U volgt de cursus van thuis uit op uw computer op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier. U communiceert rechtstreeks met de docent en de mede-cursisten in een virtueel klaslokaal.
 

Opleidingsdata

De module start op 7 en 8 mei 2021 en wordt vervolgd op 11 en 18 mei (avond), 21 en 22 mei (overdag), 15 mei en 1 juni (avond), telkens online.

De cursus wordt afgerond met een individueel adviesrapport gerelateerd aan één van de thema’s.
Na het afronden van een module ontvangt de deelnemer een modulecertificaat. Dit certificaat blijft 2 jaar geldig en na het behalen van alle modulecertificaten kan de kandidaat starten met het (begeleide) eindwerktraject.

Geïnteresseerd in andere modules?

De opleiding kent een geïntegreerde leerlijn Professionele Vaardigheden en 6 volledige modules

  1. Arbeidsveiligheid
  2. Zorgsystemen & Toetsing
  3. Arbeidshygiëne
  4. Arbeidsbelasting & Ergonomie
  5. Integrale procesveiligheid
  6. Beleidsontwikkeling

MVK-ers krijgen een vrijstelling voor de module Arbeidsveiligheid op basis van een assessment. Dit assessment wordt uitgevoerd voor aanvang van het eindwerktraject. Voor dit eindwerktraject gelden bij de genoemde investering geen extra kosten.
 

Prijs
€1.990 (excl. 21% BTW) per module.
 

Organisator

Prevent NV in Leuven, met vestiging in Dordrecht, Wilgenbos 2

 
Details opleiding
07/05/2021 - 01/06/2021
Cursus code: 
HVK-ModuleErgo
Cursus domein: 
Ergonomie
Prijs alles inbegrepen: 
1990 € excl 21% BTW
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Online