Bijscholing voor preventieadviseurs: UV-straling

Prevent organiseert een reeks van 3 bijscholingsnamiddagen die een update brengen van de risico's en preventiemaatregelen bij blootstelling aan specifieke types stralingen. De bijscholingen worden gegeven door dr. Dirk Adang, expert elektromagnetische straling en gezondheid bij de Hoge Gezondheidsraad België en docent aan PreventAcademy.

Op 11 juni staat de eerste bijscholing in het teken van blootstelling aan UV-straling. Op 13 juni staan de elektromagnetische stralingen op het programma en op 12 september lasterstralen. 

Inhoud

Beroepsmatig wordt een relatief grote groep werknemers aan UV-straling van de zon blootgesteld. Hierbij denken we aan wegenwerkers, groendienst- en stadsarbeiders, politieagenten, postbodes, militairen, zeelui om er slechts enkele te noemen. Maar eveneens lassers, laboranten en wetenschappers die binnenwerk verrichten worden blootgesteld. 

Ook bepaalde werknemers die met het harde blauwe licht van leds werken zijn onderhevig aan risico’s op biologische effecten.

Voorlichting en relatief eenvoudige principes nemen een groot deel van de risico's weg. Hoe kunnen we sensibiliseren om de juiste preventieattitude te ontwikkelen? Tijdens de namiddag zoomt dr. Dirk Adang in op de risico’s, de blootstellingsvormen en geeft richtsnoeren voor preventiemaatregelen.
 

Docent

Dr. Dirk Adang
 

Attest

U ontvangt een getuigschrift van gevolgde bijscholing.
 

Praktisch

Datum: 11 juni 2019, 13u-16u30

Plaats: Prevent, bedrijvencentrum Hyphen-One te Leuven, Kolonel Begaultlaan 1A/51 (vijfde verdieping) op 10 min. wandelafstand van het station. Er is parkeergelegenheid in de buurt, parking Vaartkom.

Prijs: 195 € (excl. BTW)
 

Facturatie

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. U ontvangt na inschrijving een factuur.

Kosteloos annuleren (schriftelijk) kan tot één week voor de start van de bijscholing. 

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.

U kan zich via onderstaande link inschrijven.

Details opleiding
11/06/2019
Cursus code: 
BSPA 11619
Cursus domein: 
Multidisciplinair
Prijs alles inbegrepen: 
195 € (excl BTW)
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Leuven