Bijscholing voor milieucoördinatoren en preventeadviseurs: BBT-studie over inkuiping en vul- en loszones bij bovengrondse opslag van gevaarlijke stoffen - Online, 10 december 2021

Het Vlaams BBT-kenniscentrum heeft recent een studie gepubliceerd over de beste beschikbare technieken voor inkuiping bij bovengrondse opslag van gevaarlijke producten. 

De studie onderzoekt de maatregelen voor milieubescherming en externe veiligheid bij inkuiping van bovengrondse opslag van gevaarlijke of brandbare vloeistoffen in vaste of in verplaatsbare houders, en de vul- en loszones bij vaste houders en tankwagens.

Hierbij worden de relevante inrichtingen en sectoren bekeken, de milieujuridische aspecten, waaronder de milieuvoorwaarden in VLAREM II, normen en codes van goede praktijk, alsook de praktijk in de bedrijven. Per inkuipingsaspect worden de technieken beschreven om de risico’s voor milieu en veiligheid te beheersen, telkens met het oog op de technische haalbaarheid, de milieuvoordelen en de economische haalbaarheid.

Spreker

Sander Van der Aa, auteur van de BBT-studie, belicht de kern van de studie aan de hand van een aantal voorbeeldcases, zodat het geheel bevattelijk wordt. Er is ruimte voor vragen, bij inschrijving kan u die al doorgeven zodat u zeker hierop een antwoord krijgt.

Attest

U ontvangt een attest van gevolgde bijscholing

Praktisch

Online via zoom, u ontvangt een link voor deelname. 

Datum: 10 december, 10u-12u

Prijs: 100 € (excl. BTW)

Facturatie

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265. U ontvangt na inschrijving een factuur.

Kosteloos annuleren (schriftelijk) kan tot één week voor de start van de bijscholing. 

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel.

U kan zich via onderstaande link inschrijven.

Details opleiding
10/12/2021
Cursus code: 
BSMC 2112
Cursus domein: 
Milieu
Prijs alles inbegrepen: 
100 € excl btw
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Online