Adviseur Ergonomie - praktijkgerichte 12daagse opleiding

Situering

 

Deze praktijkgerichte opleiding leidt tot het verbeteren van de arbeidsomstandigheden door via een multidisciplinaire methodiek het werk aan de mens aan te passen.

De opleiding Adviseur Ergonomie (voorheen Technicus Ergonomie) is een praktijkgerichte basisopleiding die de nadruk legt op de onmiddellijke bruikbaarheid en toepassing in de bedrijfssituatie. Ze is een onmisbare verrijking voor wie op zoek is naar een multidisciplinaire en coherente methode om het werk aan te passen aan de mens en zo de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

De opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen Prevent Academy en het Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen en wordt jaarlijks aangeboden in het voorjaar.

Inhoud

Deze 12-daagse praktijkgerichte opleiding richt zich tot iedereen die betrokken is bij de zorg voor goede arbeidsomstandigheden zoals ergonomen, preventieadviseurs, arbeidsgeneesheren, ergotherapeuten, bedrijfsverpleegkundigen, bedrijfshygiënisten, human resources managers, ...

De belangrijkste thema's van de opleiding zijn ergonomische methodologie, omgevingsfactoren, fysieke en mentale belasting, ontwerp- en correctie-ergonomie, werkpostanalyse, subjectieve beleving en praktische oefeningen met bedrijfsbezoek. Na de opleiding zal de cursist in staat zijn om problemen te herkennen, te meten en te evalueren, verbeteringsmaatregelen te formuleren en eventueel een aanzet te geven voor verder onderzoek.

Thema

- Inleiding: taakanalyse en arbeidsorganisatie

- Cases: subjectieve beleving - Cergo vragenlijst

- Fysieke belasting

- Checklist

- Fysieke belasting oefeningen

- Antropometrie - ontwerpen

- Verlichting en lawaai: theorie en oefeningen

- Beeldschermergonomie

- Mentale belasting cognitieve ergonomie - Pyschosociale belasting

- Bedrijfsbezoek

- Analyse en rapportering bedrijfsbezoek

- Projectvoorstelling

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een projectwerk maken en dit op het einde van de opleiding voorstellen. Na een succesvolle verdediging, ontvangt de deelnemer een attest van slagen.

De opleiding wordt verzorgd door docenten van Prevent Academy, het PVI (Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen) en de bedrijfswereld.
In de afgelopen jaren werden reeds enkele honderden personen opgeleid uit diverse bedrijven, diensten en administraties, gezondheidszorg, externe preventiediensten,...


Praktisch

 

Deze opleiding omvat 12 dagen en start op 15 februari 2019. De lessen gaan wekelijks op vrijdagen door, met uitzondering van maandag 29 april 2019. De lessen gaan dus door op 15 en 22 februari, 1, 22 en 29 maart, 5, 26 en 29 april, 10, 17 en 24 mei en 28 juni 2019.

Locatie is het Provinciaal Veiligheidsinstituut Antwerpen, Coveliersgebouw, Boomgaardstraat 22, 2018 Antwerpen. Het station Berchem is op wandelafstand.

De opleiding start om 09.00 en loopt tot max 17.00 uur. De middagpauze loopt van 12.30 tot 13.30 uur. 

Prijs

2.250,00 € (excl. 21%BTW) met inbegrip van koffiepauzes en cursusmateriaal.

Kosteloos annuleren kan schriftelijk tot 1 week voor de start van de opleiding.

De facturatie gebeurt door Prevent nv, Kolonel Begaultlaan 1A, 3012 Leuven - BTW BE 0845 552 265.

Natuurlijke personen krijgen een reductie van 10% op de prijs.

Als erkend opleidingsverstrekker aanvaardt Prevent-Academy de kmo-portefeuille (Erkenningsnummer DV.O214764) en opleidingscheques als betaalmiddel. De opleiding komt in aanmerking voor het Vlaams Opleidingsverlof (eerder educatief verlof).

 

Inschrijven kan via de link onderaan.

 

Details opleiding
15/02/2019 - 28/06/2019
Cursus code: 
Adv Ergo 2019
Cursus domein: 
Ergonomie
Prijs alles inbegrepen: 
2.250 € (excl 21% btw)
Organisatie: 
Prevent
Locatie: 
Antwerpen