Werknemersinformatie

Dossier: Uitglijden, struikelen en vallen op het werk

Het wordt stilaan kouder en de regen, die met bakken uit de hemel valt, maakt de grond gladder. Een echte Belgische herfst dus. Wanneer het binnenkort ook weer gaat vriezen, wordt het risico op valpartijen nog groter. Ook op het werk moeten we – winter of niet – oppassen voor vallen op gelijke hoogte.

Ernstige brandwonden door een vlamboog

In een metaalbedrijf liepen twee werknemers ernstige brandwonden op door een elektrische vlamboog. Wat was er gebeurd?

Leren uit ongevallen: Voorwerpen op hoogte nemen, improviseer niet !

Zowel op het werk als thuis gebeurt het nog altijd te vaak dat mensen vallen vanop hoogte omdat ze niet de juiste hulpmiddelen gebruiken. Uit gemak, uit zuinigheid of wegens tijdsgebrek probeert men hoge plaatsen te bereiken met geïmproviseerde en weinig veilige hulpmiddelen (een bureaustoel met wieltjes, een stapel boeken, enz.).

Wie komt tussenbeide bij een arbeidsongeval in de privésector?

Elke werkgever heeft de plicht om arbeidsongevallen te voorkomen. Ondanks alle inspanningen, kunnen er echter nog steeds ongevallen plaatsvinden. Als dat het geval is, treedt er een procedure in werking waarbij heel wat partijen betrokken worden. Wie doet wat?

Gestapeld linnen vliegt in brand

In een wasserij vatte een stapel linnen vuur. De gevolgen bleven gelukkig beperkt.

Dood, bedolven onder een ton stalen buizen

Een productiesupervisor die voor een fabrikant van verwarming, ventilatie en airconditioning in Wednesbury (VK) werkte, stierf in een magazijn.

28 april: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

Veiligheid op werk heeft ook een werelddag. Een gelegenheid om men inzicht te krijgen in deze problematiek. Er zijn jaarlijks immers nog altijd veel ongevallen en ziekten die te maken hebben met het werk.

 

 

Ernstig verbrand door explosie brandstoftank

Een werknemer was bezig met het afbreken van een oude brandstoftank toen die explodeerde. De man werd zwaar verbrand, maar hij mag van geluk spreken dat hij het overleefde. Wat gebeurde er precies en waarom?