Goede Praktijk

Manueel hanteren bij -22 graden

Een ordervoorbereider in een logistiek bedrijf in de voedingssector krijgt vaak te maken met specifieke risico’s zoals werken in een koude omgeving. PreventFocus had een gesprek met Christian Dethy, preventieadviseur bij DeliXL. Het gesprek vond plaats in een magazijn waar de temperatuur -22°C bedraagt.

PinguinLutosa strijdt tegen koude

Bij diepvriesgroentenproducent PinguinLutosa werken heel wat arbeiders ‘s winters en ‘s zomers in de koude. Vanaf het moment dat de groenten diepgevroren worden in de vriestunnel stijgt de temperatuur in de productielokalen niet meer boven 10°C. De stockage van de groenten gebeurt bij -25°C. Het spreekt voor zich dat werken in zulke omstandigheden extra preventiemaatregelen vraagt.

Zomermaatregelen bij de MIVB

Om haar werknemers in de zomer te beschermen tegen overmatige warmte, richtte de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer Brussel (MIVB) enige jaren geleden een werkgroep warmte op. Die zette in de loop der jaren een aantal praktische maatregelen op papier. Op een studievoormiddag in juni 2005 kwam preventieadviseur Eric Buslot deze maatregelen toelichten.