Naar aanleiding van de voorspelde sneeuwval op 9 februari 2018 verspreidden minister van Werk Kris Peeters en het Agentschap Wegen en Verkeer de boodschap op om zoveel mogelijk van thuis uit te werken die dag. Er ontstond heel wat ophef over dit zogenaamde ‘thuiswerkalarm’.
De federale ambtenaren vinden steeds vaker de weg naar flexibel werken. Het aantal werknemers dat deels van thuis werkt, is tussen 2012 en januari 2014 met 62% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor de Openbare Diensten, Hendrik Bogaert.
38% van de Belgische bedrijven zou flexibel werken hebben ingevoerd. Dat is beduidend minder dan in sommige buurlanden zoals Engeland (64%), Duitsland 57% en Nederland (48%). Dat blijkt uit het internationaal vergelijkend Flexibel Werken Onderzoek 2013 van BakkerElkhuizen, specialist op het gebied van werkplekinrichtingen bij 400 HR-professionals.
Wie het woon-werkverkeer als belastend ervaart, heeft meer stress op het werk en voelt zich meer uitgeput aan het einde van de werkdag. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Securex.