Artikel

Structureel presenteïsme in de lift

Hr-dienstverlener Securex voerde in het najaar van 2021 een studie uit bij meer dan 1.500 Belgische werknemers. Daaruit blijkt dat een op de zeven systematisch blijft doorwerken wanneer hij/zij ziek is (structureel presenteïsme). Tussen 2014 en 2019 nam dat aantal nog af, maar in 2021 kende het een toename van 41% ten opzichte van 2019.

Werken op afstand in het openbaar ambt en benodigde apparatuur

Het KB van 10 april 2022 (BS van 20 april 2022) wijzigt de praktische modaliteiten voor de organisatie van het telewerk van federale ambtenaren. Het betreft onder meer wijzigingen aan het KB van 22 november 2006 betreffende het telewerk en het satellietwerk in het federaal administratief openbaar ambt. Onder andere de modaliteiten voor het beschikbaar stellen van de benodigde apparatuur werden aangepast.

ILO en WHO: aanbevelingen voor veilig en productief telewerk

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelden samen een verslag op met aanbevelingen voor veilig en productief telewerk.

Welzijn op het werk: actieplan 2022-2027

Op 24 maart 2022 werd een nationaal actieplan ter verbetering van het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk (2022-2027) gelanceerd. Het omschrijft de doelstellingen die in de komende jaren bereikt moeten worden op het vlak van welzijn op het werk.

Werknemers willen duidelijk kader dat aangepast is aan nieuwe werksituatie

De coronacrisis, met het verplichte thuiswerk en de sanitaire maatregelen, creëerde een nieuwe werksituatie. Bedienden en arbeiders willen dan ook duidelijke afspraken en een beleid dat aangepast is aan de huidige omstandigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstverlener Tempo-Team en prof. dr. Anja Van den Broeck (KU Leuven) bij 2.589 werknemers en 505 werkgevers in België.

Nieuwe generieke gids: preventiemaatregelen tijdens een epidemie

Op 7 maart 2022 trad de nieuwe generieke gids ‘Veilig werken tijdens een epidemie of een pandemie’ in werking. Net als de huidige generieke gids werd deze uitgewerkt door de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk.

Belgen doen hun job graag

Internationaal onderzoek van SD Worx toont aan dat Belgen hun job graag doen. Zo voelen twee op de drie Belgen minstens wekelijks passie voor hun werk. Zeven op de tien ervaren hun job wekelijks als zinvol, en voor meer dan een op de vijf is dat zelfs dagelijks het geval. Enkel Nederland doet het iets beter. Maar er zijn ook werkpunten.

Het nieuwe werken en de impact op welzijn op het werk

Het nieuwe werken heeft zijn (her)intrede gedaan op onze werkvloeren, gedreven door een motor die ons allen bekend is, de Covid-19-pandemie. Ondanks de vele heersende vooroordelen kan het nieuwe werken een kader vormen voor meer welzijn op het werk. In dit artikel staan we stil bij enkele misvattingen en de impact van deze vorm van werken op het welzijn op het werk. Afsluiten doen we met tips voor de preventieadviseurs.

Online vergaderen met impact

“Het is alsof ik tegen een zwart gat spreek.” Zo voelt het voor Peter aan wanneer hij voor de webcam staat. Als hij een vraag stelt aan de deelnemers, reageert niemand. Herkenbaar? Online vergaderen en presenteren is voor velen een hele uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je publiek helemaal mee is? En hoe haal je er voldoening uit?

Impact van het plotse en massale telewerken op het welzijn van werknemers

Om hun getuigschrift preventieadviseur psychosociale aspecten te behalen aan preventAcademy, dienden cursisten Clara Carlier en Virginie Vandereyken een actieonderzoek in over de impact van het plotse en massale telewerken op het welzijn van werknemers. Dit artikel bevat hun literatuurstudie en de conclusies bij hun hypotheses.