Werknemersinformatie

Quiz: Wat weet jij over ADHD?

Blootstelling aan lood: wat zijn de gevolgen?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staat lood in het lijstje van de tien chemische stoffen die een grote zorg zijn voor de volksgezondheid. De WHO roept lidstaten op om maatregelen te nemen om de gezondheid van werknemers, kinderen en vrouwen in de reproductieve leeftijd te beschermen. Jaarlijks sterven naar schatting ongeveer 1 miljoen mensen aan een loodvergiftiging. Miljoenen anderen, onder wie veel kinderen, worden blootgesteld aan lage loodniveaus die levenslange gezondheidsproblemen veroorzaken. 

Voor(oor)delen van veganisme

Op 1 november is het World Vegan Day, een dag om even stil te staan bij het veganisme en wat dat kan betekenen voor ons, de dieren en de natuur. 

Gevaarlijke chemische stoffen in school- en kantoorbenodigdheden

Het Franse nationale agentschap voor volksgezondheid (Anses) waarschuwt voor de aanwezigheid van gevaarlijke chemische stoffen in materiaal dat we op school, thuis of op kantoor gebruiken. Het Anses is van oordeel dat het toezicht op die producten moet worden verscherpt om de gezondheid van de consumenten, en van kinderen in het bijzonder, te beschermen.

Dossier: MS op het werk

In de aanloop van de Wereld-MS-dag, die plaatsvindt op 30 mei, worden de hele maand mei campagnes en evenementen georganiseerd om het bewustzijn rond deze complexe aandoening te vergroten. En dat is ook nodig, want er bestaan nog heel wat misverstanden rond de ziekte. De diagnose MS kan iemands wereld helemaal op zijn kop zetten, niet alleen in het privéleven betreft, maar ook op het werk. Hoe beter de omgeving de aandoening begrijpt, hoe beter de patiënt ondersteund kan worden.

Bescherm jezelf tegen uv-straling – ook op het werk

Het aantal mensen met huidkanker stijgt ieder jaar. Sterker nog: volgens de Stichting tegen Kanker krijgt een op de vijf Belgen huidkanker voor zijn 75e. Uv-stralen zijn een grote veroorzaker van deze ziekte. Je hebt het hoogstwaarschijnlijk al erg vaak gehoord, maar wij herhalen het met plezier: bescherm jezelf wanneer je buitenkomt, ook op het werk!

Instructiefiche: Blootstelling aan PFAS op het werk vermijden

Kom je op het werk (of via je hobby) in contact met PFAS?