Goede Praktijk

Getuigenis: Prevent in tijden van corona

De coronacrisis heeft een grote invloed op vele bedrijven. Kledingwinkels, horecazaken, scholen, ... moeten verplicht de deuren gesloten houden. Bedrijven die wel open mogen blijven, laten hun werknemers zoveel mogelijk thuiswerken. Hoe gaat Prevent om met de coronacrisis? Wij vroegen het aan Marc De Greef, gedelegeerd bestuurder van Prevent.

HACCP in de praktijk, een continu sensibiliseringsproces

HACCP is ervoor zorgen dat voedsel niet besmet raakt. Dit vraagt een doorgedreven aanpak met procedures en registratieformulieren. “Maar bovenal is het een continu proces waarbij iedereen betrokken moet worden”, klinkt het bij het HACCP-team van de Nationale Bank van België (NBB).

Veilig werken met nanodeeltjes

Het gebruik van synthetische nanomaterialen gaat in stijgende lijn. Er is echter nog veel onzekerheid over potentiële gezondheidsrisico’s van nanotechnologie. Nochtans worden werknemers mogelijk al blootgesteld aan nanodeeltjes. De Vlaamse onderzoeksorganisatie, VITO, heeft daarom een beleid ontwikkeld voor veilig werken met nanodeeltjes.