Werknemersinformatie

Dossier: Schoonmaakproducten: niet mengen, correct doseren en jezelf beschermen

Nu de zomer voor de deur staat, is de lenteschoonmaak een ideale bezigheid, zeker in tijden van corona met de bijbehorende lockdowns. Maar een grote schoonmaak vraagt enige voorbereiding...

Hygiëne in plonsbaden

Buiten schijnt de zon en loopt de temperatuur op. Het frisse water van een plonsbad kan dan deugd doen. Hoe zorg je ervoor dat die welkome afkoeling geen broeihaard van bacteriën wordt?

Quiz: Wat weet je over bedwantsen?

Dossier: Don’t let the bed bugs bite - De bedwants, een ongenode gast

De laatste jaren maakt de bedwants een opmars in onze contreien. Deze beestjes verschuilen zich in slaapkamers, hotels en zelfs op het werk. Hoewel hun beten ongevaarlijk zijn, moet je onmiddellijk actie ondernemen wanneer je deze ongenode gasten over de vloer krijgt. De bedwants is immers erg moeilijk uit te roeien...

(Schone) kledij op het werk?

Of ze nu deel uitmaken van de categorie ‘werkkledij’ of ‘beschermende kledij’, de kledij die gedragen wordt op het werk wordt - zoals andere kleding - gemaakt in lageloonlanden. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten hebben daarom het project ‘Duurzame werkkledij’ gelanceerd, dat zijn vruchten begint af te werpen.

HACCP: waarover gaat het precies?

In ondernemingen waar levensmiddelen worden behandeld, valt vaak de term HACCP. Een onsympathiek letterwoord, dat de Engelse afkorting vormt voor "gevarenanalyse - kritische punten van controle om de risico's te beheersen". HACCP staat niet voor hygiëneregels als zodanig, maar voor een methode gericht op voedselveiligheid. Een woordje uitleg.