Artikel

Ziekteverzuim hoogst in vijf jaar tijd

Cijfers van hr-dienstverlener Acerta tonen aan dat in de Belgische bedrijven in 2021 2,5% van alle werkbare uren verloren ging aan kort ziekteverzuim. Dat is het hoogste percentage van de afgelopen vijf jaar. Werknemers in de leeftijdsgroep met schoolgaande kinderen en arbeiders bleven het vaakst ziek thuis van het werk.

Impact van managementstijlen op het welzijn op het werk

Onderzoekers van de VUB en UCLouvain gingen na hoe verschillende managementstijlen het welzijn op het werk beïnvloeden. Waar ging het onderzoek precies over en wat zijn de resultaten?

De klusjeseconomie: een evolutie met gevolgen voor het welzijn op het werk

De gig economy of klusjeseconomie is in opmars. Deze manier van werken biedt nieuwe kansen, maar er zijn ook nadelen aan verbonden, in de eerste plaats voor de betrokken uitvoerenden. De European Trade Union Institute (ETUI) en de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) verdiepten zich in de gevolgen van de klusjeseconomie voor het welzijn op het werk.

 

Wat is een gezonde werk-privébalans en hoe kan de werkgever dit promoten?

Wie in tijden van corona niet meer pendelt naar het werk, ziet tijdens online meetings weleens partners, huisdieren of kinderen van collega’s voorbijkomen. De combinatie tussen werk en privé blijft een evenwichtsoefening. Hoe kan je dat als werkgever in goede banen leiden? Ik stel voor: het balansgesprek.

Het identificeren van de organisatie- en teamcultuur

Prevent werd recent door een preventieadviseur op de hoogte gebracht dat hij in een burn-out verzeild geraakt was, die volgens hem te wijten was aan de slechte match tussen hem en het bedrijf waar hij terechtgekomen was. Getrouw aan het preventieprincipe bekijken we in dit artikel hoe zo’n slechte match kan voorkomen worden.

Aanpassing van het werk aan de mens: van principe tot juridische realiteit

Het principe van de aanpassing van het werk aan de mens, een van de negen algemene preventieprincipes, wordt zelden ingeroepen voor een rechtbank die zich over arbeidsrechtelijke zaken buigt. Een Frans hof van beroep maakte in 2018 echter wel gebruik van dit principe in de zaak van een overwerkte werkneemster die haar ontslag wegens medische ongeschiktheid aanvocht.

Opinie: “Werkbaar werk in Vlaanderen onder druk”, maar is dat nu wel zo?

Op 30 november 2019 publiceerde de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) de resultaten van zijn driejaarlijkse Vlaamse werkbaarheidsmonitor met een krachtige kop: “Werkbaar werk in Vlaanderen onder druk: vooral werkstressklachten zijn de oorzaak”. Maar is dat nu wel zo? Zijn onze jobs vandaag de dag effectief zo onhoudbaar geworden? En is dit dan ook enkel en alleen te wijten aan stress op het werk?

Burn-out als zwaard van Damocles boven Belgische bedrijven

Bright Link, een spin-off van de UCLouvain gespecialiseerd in het voorkomen van burn-out, bevroeg 5.000 werknemers over aspecten die verband houden met hun werk én met hun privéleven. De resultaten wijzen op een grote vermoeidheid en een aanzienlijk risico op burn-out. De belangrijkste stressfactoren waren volgens de respondenten tegenstrijdige werkinstructies en een hoge werklast.

Veiligheid en gezondheid in kleinhandelszaken

December is voor heel wat kleinhandelszaken een zeer drukke maand. Om het werk de baas te kunnen, nemen veel werkgevers tijdelijke werknemers of uitzendkrachten in dienst. Buiten de feestperiode is het werkritme al vrij hoog, maar in december neemt dit uitzonderlijke proporties aan, waardoor werknemers meer risico op letsels lopen.

Automatisering en welzijn op het werk

Op 6 februari 2019 kende de werkgeversorganisatie Agoria de Factory of the Future-award toe aan het vernieuwende productiegebouw Fine Food Meat 2 van Colruyt Group. De retailer investeerde in de automatisering, robotisering en digitalisering van haar vleesproductielijnen.