Sensibiliseringsmateriaal: meewerken aan veiligheid op de werkvloer

Sensibiliseringsmateriaal: meewerken aan veiligheid op de werkvloer
Het belangrijkste wapen om arbeidsongevallen en beroepsziekten te voorkomen is het menselijk gedrag. Een veilige en gezonde werkomgeving ontstaat pas wanneer iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt. Die verantwoordelijkheid is niet gebonden aan een functie of een activiteit. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen wanneer het gaat over veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer. Dat kan door initiatief te tonen, vooruit te denken en bekommerd te zijn over collega’s.


Affiches

De affichereeks "Risico's aanpakken: je medewerking gevraagd" kan de preventieadviseur helpen om werknemers bewust te maken van de rol die zijzelf kunnen spelen bij het risicobeheer. Als ieder zijn steentje bijdraagt, kunnen veel arbeidsongevallen vermeden worden.

U kunt deze en andere affiches bestellen volgens een printondemandformule.

Blader door onze catalogus en vraag ons een customer [at] prevent [dot] be (prijsvoorstel).
 

Opleidingsvideo

Ook in ons prevent[e]Trainingaanbod is er een opleidingsvideo beschikbaar over dit onderwerp.

De cursus 'Veiligheid: een gedeelde verantwoordelijkheid' is opgebouwd uit de volgende onderdelen: de basisfilosofie van veiligheid op de werkvloer, de preventiehiërarchie, geef het goede voorbeeld, de ketting van verantwoordelijkheden, en jouw rol in het veiligheids- en welzijnsbeleid.

In onze prevent[e]Trainingcatalogus vindt u alle beschikbare video's.

prevent[e]Training biedt eenvoudige en flexibele mogelijkheden om zelf informatie en opleiding aan te bieden over veiligheid en gezondheid op het werk. Via opleidingsvideo’s krijgen uw medewerkers cursussen over onderwerpen die echt relevant zijn voor hen.