Sensibiliseringsmateriaal: grensoverschrijdend gedrag

Affiche Prevent: Respecteer elkaar
Slachtoffers van pesten, ongewenst seksueel gedrag en geweld op het werk kunnen hier geestelijke en fysieke problemen aan overhouden. Daarom bestaan er strenge regels voor dit soort gedrag. Niet alleen de slachtoffers zelf, maar ook ondernemingen kunnen lijden onder dergelijke vormen van grensoverschrijdend gedrag. Bovendien kan het ook een strafrechtelijk staartje krijgen.
 
Affiches
De affiches "Pesten is onaanvaardbaar", "Respecteer elkaar" en "Agressie is onaanvaardbaar" kunnen voor u als preventieadviseur een handig hulpmiddel zijn om werknemers bewust te maken van de gevaren van pesten en agressie op het werk en zo positief gedrag en respect op de werkvloer te stimuleren.
U kunt deze en andere affiches bestellen volgens een printondemandformule.
Blader door onze catalogus en vraag ons een customer [at] prevent [dot] be (prijsvoorstel).
 
Opleidingsvideo's
Ook in ons prevent[e]Trainingaanbod zijn opleidingsvideo's beschikbaar over grensoverschrijdend gedrag op het werk.
  • Ongewenst gedrag op kantoor voorkomen - bedienden
    Grensoverschrijdend gedrag op het werk is ook in kantoren een probleem. Het leidt tot stress, een slechte werksfeer, een onveilige werkomgeving en een lage kwaliteit van het werk. Deze videocursus gaat dieper in op ongewenst gedrag op kantoor en hoe het te voorkomen.
  • Grensoverschrijdend gedrag op het werk
    In deze opleidingsvideo komen volgende onderwerpen aan bod: grensoverschrijdend gedrag, grensoverschrijdend gedrag herkennen, hoe reageren op grensoverschrijdend gedrag, hoe omgaan met agressie en geweld.

In onze prevent[e]Trainingcatalogus vindt u alle beschikbare video's.
prevent[e]Training biedt eenvoudige en flexibele mogelijkheden om zelf informatie en opleiding aan te bieden over veiligheid en gezondheid op het werk. Via opleidingsvideo’s krijgen uw medewerkers cursussen over onderwerpen die echt relevant zijn voor hen.