Sensibiliseringsmateriaal: Ergonomie voor beeldschermwerkers

Sensibiliseringsmateriaal Prevent: Ergonomie voor beeldschermwerkers
Een slechte opstelling van de werkplaats heeft een negatieve invloed op de efficiëntie van de werknemer en draagt bij tot de ontwikkeling van musculoskeletale aandoeningen (MSA). Dat komt meestal omdat de ergonomische principes niet gevolgd worden. De oplossingen zijn doorgaans relatief simpel en vragen slechts kleine en goedkope aanpassingen.


Affiches

De affiches "Zithouding" en "Stel je beeldscherm goed op" kunnen een handig hulpmiddel zijn voor de preventieadviseur om kantoormedewerkers bewust te maken van het belang van een goed ingerichte werkplek en het aannemen van de juiste houding om MSA te voorkomen.

U kunt deze en andere affiches bestellen volgens een printondemandformule.

Blader door onze catalogus en vraag ons een customer [at] prevent [dot] be (prijsvoorstel).
 

Folder

Een hele dag op een kantoorstoel en achter een beeldscherm zitten, is niet bevorderlijk voor de algemene conditie.

De folder 'Fit op kantoor' bevat eenvoudige oefeningen die een kantoorwerker zelf kan doen. Verder bevat de folder ook vijf tips om gezond te werken aan het beeldscherm.
 

Opleidingsvideo

Ook in ons prevent[e]Trainingaanbod is er een opleidingsvideo beschikbaar over dit onderwerp.

De cursus 'Ergonomie op kantoor' is opgebouwd uit de volgende onderdelen: ergonomische praktijkvoorbeelden, de werkplaats aanpassen (stoel, beeldscherm, bureau, toetsenbord, muis, telefoon, laptop), en houding, beweging en stretchen
 

In onze prevent[e]Trainingcatalogus vindt u alle beschikbare video's.

prevent[e]Training biedt eenvoudige en flexibele mogelijkheden om zelf informatie en opleiding aan te bieden over veiligheid en gezondheid op het werk. Via opleidingsvideo’s krijgen uw medewerkers cursussen over onderwerpen die echt relevant zijn voor hen.