Preventie omtrent ergonomie

Preventie omtrent ergonomie (Prevent)
De nieuwe EU-OSHA-campagne (2020-2022) spitst zich toe op de preventie van werkgerelateerde musculoskeletale aandoeningen (MSA). MSA blijven een van de meest voorkomende werkgerelateerde gezondheidsproblemen. Een deel van deze problemen kunnen door een goed uitgebouwd preventiebeleid voorkomen worden. Prevent kan uw bedrijf hierbij op verschillende manieren ondersteunen.

 

Praktische opleidingen

Preventie van rugklachten
Opleiding om veel voorkomende rugklachten te voorkomen. De opleiding voorziet in een beperkte theoretische uiteenzetting, gevolgd door oefeningen op rugsparende technieken en handelingen en kan aangevuld worden met individuele coaching op de werkplek.

Kantoorergonomie
Opleiding om de oorzaken van frequente klachten van beeldschermwerk in kaart te brengen en aan te pakken. De inrichting van flexwerkplekken en landschapsburelen komt aan bod, met aandacht voor opstelling van de burelen, verlichting en verluchting.

Coaching van werknemers inzake ergonomie
Door een aantal specifieke werknemers op te leiden inzake ergonomie zijn zij in staat om snel op de werkvloer in te grijpen bij rugbelastende handelingen en corrigerende houdingen aan te tonen.

Meer info
 

prevent[e]Training: opleidingsvideo’s

prevent[e]Training biedt u eenvoudige en flexibele mogelijkheden om zelf informatie en opleiding aan te bieden over veiligheid en gezondheid op het werk. In het aanbod vindt u o.a. opleidingsvideo’s over ergonomie:
Ergonomie op kantoor
Manueel hanteren van lasten in magazijnen
Manueel hanteren van lasten in de industrie

In onze prevent[e]Trainingcatalogus vindt u alle beschikbare video's.
 

Ergoscan®

Tijdens een bezoek aan uw onderneming voert een Prevent-ergonoom observaties uit en voert hij/zij gesprekken met operators en leidinggevenden. U ontvangt feedback die u inzicht geeft in de ergonomiegerelateerde problemen op korte en lange termijn en hoe u deze kan aanpakken.
Meer info
 

Sensibiliseringsmateriaal

U kunt bij Prevent ook terecht voor affichesfolders en ander sensibiliseringsmateriaal om ergonomie onder de aandacht te brengen van alle medewerkers. U kunt opteren voor bestaand materiaal of voor materiaal dat op maat gemaakt wordt voor uw bedrijf.

 

customer [at] prevent [dot] be (Contacteer ons voor meer info)