preventFocus: Reglementair kader van telewerk

preventFocus: Reglementair kader van telewerk
preventFocus magazine - oktober 2018 - Telewerk wordt steeds meer gezien als een goede piste om het professionele en het familiale leven op elkaar af te stemmen. 

Maar hoe staat het met het recht om één of twee dagen per week aan telewerk te doen – of om occasioneel thuis te werken wanneer bijvoorbeeld de loodgieter een dringende herstelling komt uitvoeren? Tot waar reiken de verantwoordelijkheden van de onderneming? Wat betekent dit voor de behandeling van arbeidsongevallen die in die thuissituatie voorvallen? En wat moeten we met het periodieke bezoek aan de werkplaatsen door de interne preventiedienst: kan de woning van de telewerker beschouwd worden als een te inspecteren arbeidspost? Vele vragen dus, maar gelukkig evenveel antwoorden.

In het artikel Reglementair kader van telewerk uit het oktobernummer van preventFocus vindt u meer informatie over dit onderwerp.

preventFocus 
preventFocus is een maandelijks blad dat achtergrondinformatie verstrekt op een toegankelijke, praktische en gevarieerde manier: toelichting bij wetgeving, reportages, praktische artikels, besprekingen van studies, rapporten en onderzoeken, opiniestukjes, interviews, ... 
Meer info

Abonnees 
preventAssist- en preventEssentialsabonnees kunnen de artikelen online raadplegen. preventAssistabonnees ontvangen ook meteen een hardcopy van het magazine.