preventFocus: Ergonomie en veiligheidsschoenen

preventFocus maart 2019
preventFocus magazine - maart 2019  Wereldwijd bestaan er vijf voettypes. De Egyptische voet komt het vaakst voor. Desondanks worden industriële schoenen voor Griekse voeten gemaakt. Dit is problematisch, want knellende schoenen liggen aan de basis van heel wat pathologieën.


In het artikel Ergonomie en veiligheidsschoenen uit het maartnummer van preventFocus worden enkele vaak voorkomende pathologieën beschreven die het gevolg zijn van schoenmodellen die niet aangepast zijn aan de morfologie van de voet of aan de activiteit, ofwel van slecht ontworpen of gefabriceerde schoenen. Daarnaast worden ook tips gegeven voor het kiezen van het meest geschikte model voor de werknemer.

preventFocus 
preventFocus is een maandelijks blad dat achtergrondinformatie verstrekt op een toegankelijke, praktische en gevarieerde manier: toelichting bij wetgeving, reportages, praktische artikels, besprekingen van studies, rapporten en onderzoeken, opiniestukjes, interviews, ... 
Meer info

Abonnees 
preventAssist- en preventEssentialsabonnees kunnen de artikelen online raadplegen. preventAssistabonnees ontvangen ook meteen een hardcopy van het magazine.