Prevent wenst je een veilig eindejaar en een gezond 2022!

Prevent eindejaarswens (Luis Manuel Lambrechts)
2021 was wederom een bijzonder jaar. We werden opnieuw geconfronteerd met de nodige uitdagingen, met voorop het coronavirus, dat eens te meer de actualiteit heeft gedomineerd. Pluspunt is dat de samenleving geleerd heeft hoe we moeten omspringen met de sluipende gevaren waaraan grote delen van de bevolking kunnen worden blootgesteld. De roep naar doeltreffende preventiemaatregelen was dan ook nog nooit zo groot en hopelijk heeft dat een blijvende invloed op de manier waarop we ons gedragen tegenover de risico’s die ons omringen, en die zijn er natuurlijk nog altijd. De arbeidsongevallen, incidenten en fysieke en psychische gezondheidsproblemen zijn daar de vaak stille getuigen van. Dus ook in 2022 blijft er heel wat werk aan de winkel.

In het voorbije jaar konden we echter ook veel mooie momenten creëren. Daarom zullen we het jaar opnieuw op een speciale, maar daarom niet minder prettige manier afsluiten. Gelukkig zijn we ondertussen al bedreven in het verzinnen van originele manieren om veilig te kunnen vieren: rond een vuurkorf, op een champagnewandeling, via Zoom of Skype, aan het raam, …
Hopelijk leidt dit alles tot meer verbondenheid, want dat is toch een van de grotere uitdagingen waaraan in 2022 door elk van ons zal moeten gewerkt worden.
 
Wij toosten alvast op een veilige kerst en een gezond 2022 met veel verbondenheid!
 

Enkele highlights van 2021:

Op 22 oktober 2021 had Prevent de eer om de diploma’s te overhandigen aan de afgestudeerden van onze Academy. We benadrukken nogmaals hoe trots wij zijn dat we al deze professionals mochten begeleiden bij het verder ontwikkelen van hun expertise. Een dikke proficiat van het hele Prevent-team (die drie kussen laten we nog even achterwege)!
 
Prevent heeft in het voorbije jaar opnieuw verschillende nieuwe klanten mogen verwelkomen, en dat zowel voor onze opleidingen als voor de abonnementen op onze informatieproducten en -diensten, waarvan de gunstige prijs-kwaliteitverhouding door steeds meer klanten wordt geapprecieerd.
 
Daarnaast hebben verschillende bedrijven gekozen om zich door Prevent te laten begeleiden bij de versterking van hun veiligheidscultuur. Ook onze vele opleidingen vielen sterk in de smaak.
Naast de ErgoScan hebben we in het voorbije jaar met succes de Welzijnsscan bij onze klanten uitgerold; met dat instrument kunnen we op korte termijn en op een participatieve manier het welzijnsbeleid evalueren en daar waar nodig gerichte en haalbare oplossingen voorstellen. Door de grote vraag naar preventieadviseurs hebben we in het voorbije jaar ook heel wat ad-interimopdrachten kunnen uitvoeren en het ziet ernaar uit dat de vraag naar dat soort ondersteuning in de nabije toekomst alleen maar zal toenemen.
 
Wij zijn dan ook klaar om verder op een professionele en kwalitatieve manier in te spelen op de vragen en behoeften van onze klanten!