Prevent: verandering als respons op nieuwe uitdagingen

In een veranderende wereld worden organisaties steeds vaker geconfronteerd met nieuwe en opkomende risico's die het welzijn van de werknemers en op termijn de productiviteit bedreigen. De arbeidsmarkt verandert snel met een krimpende actieve beroepsbevolking. Nieuwe vormen van arbeidsrelaties met flexibele dienstverbanden zijn steeds gebruikelijker. Opkomende economieën leggen druk op het concurrentievermogen en technologische ontwikkelingen veranderen de manier van werken.

Deze ontwikkelingen veroorzaken een verhoogde psychosociale belasting door toename van werkdruk, jobonzekerheid en hoge emotionele eisen. Gezondheidsklachten, ziekteverzuim, verloop bedreigen de werking voor de organisatie, die uitgedaagd wordt om de mens-werkrelatie duurzaam te verbeteren en in te zetten op het welzijn van de werknemers.

Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft Prevent gekozen voor verandering. Door middel van een gediversifieerd aanbod aan diensten en begeleidingstrajecten wil Prevent tegemoet komen aan de complexe omgeving waarin een organisatie actief is. Om de doelstellingen en de activiteiten transparant te maken, krijgt Prevent voortaan een drieledige structuur: de dienstverlener ‘Prevent-Factory’, de aanbieder van opleidingen ‘Prevent-Academy’ en het kenniscentrum ‘Prevent-Foundation'.

Om de doelstellingen te bereiken - duurzame mens-werk relatie en het welzijn van werknemers - zijn synergieën vereist met alle betrokkenen. Onze deuren staan steeds open om nieuwe initiatieven en ideeën te bespreken in een gezamelijk aanpak!

Lees meer over de veranderingen in de structuur van Prevent