Prevent op WorkSafe

Prevent op WorkSafe
27 & 28 maart 2019 – Antwerp Expo Secura, het grootste Belgische trefpunt voor preventieadviseurs en facilitymanagers, wordt WorkSafe en verhuist in 2019 naar Antwerp Expo.  Prevent ondersteunt WorkSafe samen met andere organisaties (FOD WASO, …) en zal actief aanwezig zijn op deze ontmoetingsplaats voor iedereen die betrokken is bij het creëren van een gezonde, veilige en productieve werkomgeving.

Wij heten u alvast welkom op onze stand waar u terechtkunt voor onze nieuwste publicaties en activiteiten.

Daarnaast organiseert Prevent ook twee niet te missen workshops:

Het verbeteren van de veiligheidscultuur…. een droom of werkelijkheid?
10u30 – 12u15
Doelgroep: preventieadviseurs
Onder de veiligheidscultuur van een organisatie verstaan we de informele aspecten, de ongeschreven regels en gedragingen die een invloed hebben op de veiligheid en het preventiebeleid. Is een verandering van cultuur wel mogelijk en welke stappen moeten gevolgd worden in dit traject? Waar zitten de valkuilen? Hoe kan de preventieadviseur impact hebben op dit proces? Welke hulpmiddelen kunnen hierbij gebruikt worden?

Het verbeteren van de veiligheidscultuur: volg de leider!
13u30 – 15u15
Doelgroep: beslissingsnemers, leidinggevenden
Een verbeteringstraject van de veiligheidscultuur start met de top van het bedrijf en bij de hiërarchische lijn. Elke leidinggevende speelt hierbij een cruciale rol. Nadien komt het erop aan om iedereen te betrekken bij het veranderingstraject. In deze workshop wordt ingegaan op de verschillende stappen die gezet kunnen worden op maat van de organisatie als een dynamisch systeem.

De workshops worden begeleid door Rik Op De Beeck van Prevent. Rik begeleidt en coacht sinds jaren verschillende organisaties in diverse sectoren (farmaceutische sector, nucleaire sector, bouwsector, voedingssector, ...) bij het versterken van de veiligheidscultuur.

De workshops gelden ook als bijscholing voor preventieadviseurs.

Meer info