Onze cursisten aan het woord

Prevent: Onze cursisten aan het woord
De start van het nieuwe schooljaar betekende ook dit jaar weer dat preventAcademy een groot aantal nieuwe cursisten mocht verwelkomen. Onder hen Mario, Luc, Siegert en Kristel die in september alle vier startten met de multidisciplinaire basisopleiding.


Mario
“Onlangs ben ik lid geworden van het preventieteam in mijn bedrijf. Ik volg deze opleiding dus in het kader van mijn nieuwe functie. Na de multidisciplinaire basisvorming ga ik de opleiding tot preventieadviseur niveau 1 volgen. Dankzij de opleidingen zal ik meer inzicht krijgen in de materie.”

Luc
“In het bedrijf waar ik werk als kwaliteitsmanager wordt er veel met zware lasten gewerkt. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat dit niet leidt tot een hoog ziekteverzuim. In de opleiding zal ik me vooral concentreren op arbeidsveiligheid en ergonomie.”

Siegert
“Ik ben gedeeltelijk auditor in functionele veiligheid, dus kom veel in aanraking met sociale richtlijnen. Via de persoon die de opleidingen regelt in mijn bedrijf, kwam ik bij Prevent terecht; zij kende Prevent al.”

Kristel
“Lange tijd geleden volgde ik al eens de opleiding tot preventieadviseur niveau 1, maar de versheidsdatum is ondertussen helaas verstreken. Zeker met het verschijnen van de nieuwe codex. De opleiding is nu dus een goede opfrissing van mijn kennis. Prevent was een logische keuze door de locatie en omdat een aantal collega’s er al opleidingen volgden.”