Online opleidingen rond ergonomie

Prevent: Online opleidingen rond ergonomie
Prevent biedt een reeks kortlopende en praktijkgerichte opleidingen aan, die kunnen variëren van een halve dag tot enkele dagen. De opleidingen zijn informatief enerzijds met een wettelijke basis en/of een theoretische achtergrond en aangevuld met praktijk d.m.v. oefeningen en casebehandeling.


Preventie van rugklachten
Praktijkgerichte opleiding om veel voorkomende rugklachten te voorkomen – als gevolg van een slechte houding of het manueel hanteren, tillen en verplaatsen van lasten. Inzicht in de risicofactoren, het belang van een correcte houding en tiltechnieken, preventiemaatregelen, stretching.

Kantoorergonomie
Praktijkgerichte opleiding om de oorzaken van frequente klachten van beeldschermwerk in kaart te brengen – omgeving, opstelling burelen en beeldscherm, zithoudingen – en aan te pakken. De inrichting van flexwerkplekken en landschapsburelen komt aan bod, met aandacht voor opstelling van de burelen, verlichting en verluchting.

Coaching van werknemers inzake ergonomie
Om rugklachten en andere musculoskeletale aandoeningen te vermijden bij manueel hanteren en tillen van lasten, moeten rugsparende technieken toegepast worden. Door een aantal specifieke werknemers op te leiden inzake ergonomie en aanspreken op gedrag, zijn zij in staat om snel op de werkvloer in te grijpen bij rugbelastende handelingen en corrigerende houdingen aan te tonen.

Klik hier voor ons volledige online opleidingsaanbod.