Een ‘constructief’ 2019!

(Ver)bouwen, iedereen doet het, of droomt ervan. Als Belg worden we toch geboren met een baksteen in de maag. We kruipen dus graag in de kleren van Bob, althans die van De Bouwer, want met de Bob van het verkeer worstelen we nog wel eens, en dat is jammer. De gevolgen hiervan komen regelmatig in de media, en vele mensen worden er gedurende de rest van hun leven mee geconfronteerd.

Maar die verkeersbob zou die bouwbob ook nog wel eens een lesje kunnen leren. Bouwen gebeurt immers niet altijd op een veilige manier. Waarschijnlijk denk je nu spontaan aan de vaak ernstige ongevallen in de bouwsector en dat klopt: het bouwen van huizen, flatgebouwen, bruggen en wegen blijft een gevaarlijke aangelegenheid.

Maar bouwen doen we met ons allen, elke dag opnieuw. Dan gaat het niet over stapelen van stenen of storten van beton op grote hoogte, maar over het ontwerpen van producten, het produceren van energie, het leveren van diensten, ... Stuk voor stuk het resultaat van een of ander bouwproces. Prevent ijvert er al meer dan 20 jaar voor om deze bouwprocessen op een veilige en gezonde manier te laten verlopen. Samen met jullie willen we immers bouwen aan een betere toekomst.

Namens het Prevent-team wens ik jullie allemaal een ‘constructief’ 2019!

Marc De Greef
Gedelegeerd bestuurder