Prevention Lab 2.0

In dit project wordt een leerplatform PreventionLab ontwikkeld inzake psychosociale risico’s op het werk. 

Het doelpubliek zijn lesgevers en trainers inzake psychosociale risico’s, preventieadviseurs en werknemers in de bedrijven en organisaties. Het leerplatform zal informatie en hulpmiddelen bevatten in de vorm van een eBook over de situatie van psychosociale risicopreventie in alle deelnemende landen aan het project; links naar online cursussen; publicaties; case studies; leermateriaal; collaboratieve tools (vb: blogs,…) waar studenten hun kennis en ervaringen kunnen delen; online activiteiten zoals seminaries, en conferenties.

Het leerplatform maakt gebruik van de methodologische aanpak van het VISIONARY platform (een online leerplatform gefocust op de preventie van geweld en pesten op school en gebaseerd op het web 2.0 concept). Ook wordt er een handboek samengesteld dat toekomstige studenten/gebruikers zal voorzien van richtlijnen en aanbevelingen over het gebruik van het platform.

Prevent werkt mee aan de ontwikkeling van het platform, de validatie hiervan en de bekendmaking. Het project wordt geleid door het Spaanse Asimag, het loopt van 2011-2013 en wordt gefinancierd door de Europese Commissie.